Картини, намальовані бійцями АТО у “Творчій криївці”, виставлять на аукціон у Києві

Дата: 29.12.2014
Автор:

Виставкою картин, намальованих бійцями цієї осені під час реабілітації у Дземброні на Верховинщині, у Києві презентують соціальний проект «Творча Криївка». Картини учасників проекту та його ініціатора художниці Віталіни Маслової виставлять на аукціон, щоби зібрати кошти на продовження арт-теpапії і психологічного відновлення українських військовиків у Карпатах, пише Курс.

Картини бійців, членів їхніх родин, волонтерів проекту та жителів Дземброні (олія, картон) експонуватимуться з 23 до 29 грудня у залі Smartville. Вiльний Простiр у Києві. Після завершення виставки роботи учасників “Творчої Криївки” та керівника цього проекту Віталіни Маслової продадуть з аукціону. Зібрані кошти, повідомили організатори, підуть на розвиток реабілітаційного проекту «Творча Криївкав Дземброні” та продовження програми реабілітації українських воїнів.
З часів Революції Гідності художник, викладач та художній терапевт Віталіна Маслова працювала з проблемою посттравматичного синдрому та стресу у бійців та учасників Майдану. Задумана та організована нею “Деснянська Криївка” приймала майданівців і допомагала їм подолати проблеми, що виникли внаслідок травматичних подій лютого 2014. Як результат – десятки загоєних доль та березнева виставка робіт учасників революції у столичній галереї “Камера”.
Влітку Віталіна Маслова та команда волонтерів вирішили зробити проект, який так само допомагав би солдатам, що пройшли жахи війни, у подоланні психологічної кризи. Так постала «Творча Криївка в Дземброні».

Протягом двох місяців у Карпатах на Верховинщині проводилися реабілітація та відпочинок українських військових і членів їхніх родин. З 18 жовтня до 15 грудня “Творча Криївка” прийняла 37 гостей, зокрема 30 учасників бойових дій після контузій, поранень, полону та інших травматичних для психіки подій, а також тих, що перебували на ротації і потребували відпочинку після багатьох виснажливих місяців війни. Військові проходили відновлення разом із дружинами. Також в Дземброні побували матері, дружини та донька загиблих воїнів.

Основні напрямки роботи “Творчої Криївки” – соціалізація та арт-терапія. Програма реабілітації предбачає активне дозвілля, кінні прогулянки, відпочинок у сауні, походи у гори, екскурсії, заняття ремеслами та живописом, знайомство з історією та народними звичаями мешканців краю. Тобто все те, що допомагає відчути забутий смак мирного життя і знайти в ньому своє місце.
Проект, а також виставку робіт його учасників, серед інших підтримали громада села Дземброня (організатор — Оксана Строїч), приватні музеї селища Верховина, садиба-музей фільму “Тіні забутих предків”, музей побуту та музики ім. Романа Кумлика, верховинські садиби «Ксенія», «Вишиванка», “Цікава садиба”, “Над Черемошем”, “Магурка”.

www.ifportal.net

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , , , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру