Американський військовий експерт заявляє: 95-а бригада десантників ЗС України здійснила найдовший в історії світу успішний бойовий рейд

Дата: 20.11.2014
Автор:

95-а окрема аеромобільна бригада під керівництвом свого командира Михайла Забродського провела найдовший рейд у військовій історії світу.

Про це в інтерв’ю ТСН розповів американський військовий експерт Філліп Карбер. “Михайло Забродський і його 95-та бригада на початку серпня стали частиною військової історії. Вони прорвали лінію оборони сепаратистів, здійснили марш аж до Маріуполя, повернулися вздовж кордону, знищивши декілька російських артилерійських батальйонів, які знаходилися вже на українському боці кордону, забрали їхню зброю і обладнання… І це – найдовший рейд збройного формування у військовій історії світу”, – розповів Карбер.

Ця операція була проведена за два тижні до російського наступу. За словами військового експерта, якби це сталося трішки пізніше, десантники 95-ї бригади били б росіян з тилу, тому перебіг війни складався б по-іншому. Але це – не їхня помилка. На думку Філіппа Карбера, 95-а бригада — найкраща бригада такого типу у всьому світі. “Я скажу, що вони справді найкрутіша українська бригада, вони навіть служили з американськими військовими на Близькому Сході”, – каже він. Нагадаємо, бійці 95-ї бригади повернулися і з Донецького аеропорту без втрат, натомість знищивши масу бойовиків ворога.

http://tsn.ua

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags:



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру