Бульбашкові “армії” окупованого Донбасу: хто вони, бандити, які орудують на українській землі?

Дата: 20.10.2014
Автор:

Для збільшення карти клікніть на її зображення

Бойовики не здатні створити єдиний центр на окупованих територіях, через що там володарює безлад та анархія

ЛУГАНСЬКА «МАХНОВЩИНА»

Якщо не враховувати кадрових російських військових, підконтрольні терористам території Луганської області знаходяться під впливом низки угруповань, які  перебувають у стані перманентної війни. Формально ЛНР керує так званий «шапковий голова» Ігор Плотницький – підписант «мінських домовленостей». Але частина його найбільш радикальних підлеглих  утворила в структурі ЛНР «групу війни», яка має намір нівелювати перемир’я, і знаходиться в опозиції до Плотницького. В цю групу входять так звані:«міністр МВС ЛНР» Ігор Корнет, «міністр оборони ЛНР» Олег Бугров, який має у своєму підпорядкуванні батальйон «Зоря», «прем’єр-міністр ЛНР» Геннадій Циплаков, «міністр палива та енергетики, вугільної промисловості ЛНР» Дмитро Ляпін, до яких примикає комбат батальйону «Дон» Орлов. Ця група постійно здійснює провокації, обстрілюючи з селища Весела Гора контрольоване Україною місто Щастя. Батальйони «Зоря» і «Дон» складаються в основному з чеченців і сербів і відрізняються особливою жорстокістю. Однак більша частина окупованої Луганщини знаходиться під контролем «шапкових отаманів», які воюють, як хочуть, не підкоряються центру і, більш того, час від часу влаштовують міжусобні війни та стрілянину.


Ігор Плотницький

Луганськ

В Луганську розташувалися підрозділи батальйонів «Леший», «Зоря» та «Дон». Також до «армії» ЛНР входять група Швидкого реагування  «Бетмен» та  диверсійно-розвідувальна група «Русич», та жіночий батальйон «Русь».

Підрозділ «Бетмен»

Стаханов, Первомайськ, Ірміно, Слов’яносербськ

Місто окуповане неконтрольованим ЛНР угрупованням «Козача національна гвардія. Цією групою керують «комендант» –  муляр-антисеміт Павло Дрьомов на прізвисько «Батя», самопроголошений мер Первомайська Євген Іщенко, двічі судимий житель Російської Федерації – позивний «Малиш», колишній мер Стаханова Сергій Жевлаков.

Павло Дрьомов («Батя»)

Алчевськ, частково Первомайськ та район Дебальцевого

Контролюється бригадою «Призрак» Олексія Мозгового, який умовно  підпорядковується так званій ДНР.

Олексій Мозговий

Краснодон, Ровеньки, Антрацит, Красний Луч (прикордонна зона з Росією)

Контролюється козаками отамана Миколи Козіцина, який нікому не підпорядковується. Інші бойовики з ним не співпрацюють. Але через те, що він має великий загін, його ніхто не чіпає і він повноправно хазяйнує на цих територіях. На виборах в ЛНР планує підтримувати кандидатуру «полковника» Бугрова, який виступає за розірвання «мінських угод» і буде кандидатом від «групи війни» і основним  конкурентом Плотницького.

Микола Козіцин

Свердловськ

Знаходиться під контролем «Першої козацької сотні імені Стаса Синельникова». Нещодавно між антрацитівськими козаками і свердловськими бойовиками розпочався бій за територію. Козаки виступили з розграбованого ними Антрацита і вирішили відбити Свердловськ у місцевих бойовиків. Між двома угрупованнями почався жорсткий бій, в результаті якого, козаки змогли зайняти міську будівлю управління СБУ. Свердловські бандити звернулися за допомогою до російських найманців, які перебували в сусідньому населеному пункті – Червонопартизанську. Росіяни вплуталися в розборки і не тільки викинули бійців Козіцина з міста, а й місцевим бойовикам також «дісталося на горіхи».

Ізварине

Зараз район кордону ЛНР з Росією в Ізвариному прикриває батальйон «Август», що входить до складу «прикордонної служби» Луганської Народної Республіки.

ДОНЕЦЬКІ «ПАВУКИ У БАНЦІ»

На відміну від махновщини на Луганщині у донецьких терористів  промальовується хоч якась подоба військової структури, але слід розуміти, що всі ці конструкції умовні, крихкі і постійно ламаються. Так, «міністр оборони ДНР» Володимир Кононов, на прізвисько «Царь» формально підпорядковується головному терористу Олександру Захарченку (головнокомандувач так званої «армії ДНР»). Однак останнім часом в колі бойовиків поширювалися чутки, що терористичне відомство може очолити Ігор Безлер, він же «Бєс».  Начебто позиції «Царя» зараз послабилися і «Бєс» розглядався як одна з можливих кандидатур (деякими, як основна кандидатура) на пост «міністра». За утримання Горлівки Захарченко навіть зробив його «генералом». Однак, за останніми даними Військової Ради «Народного фронту», лідер горлівських бойовиків став повністю некерованим. Зокрема, Бєзлєр «скасував» усі документи, видані від «ДНР», та запровадив у Горлівці власну пропускну систему. Це вчергове свідчить про те, варіант побудови будь якого військового союзу між терористами в принципі неможливий.

Взагалі, так званих «генералів» серед бойовиків в ДНР всього двоє – це Петровський, він же «Хмурий», або «Плохой солдат» і «Бєс».

Володимир Кононов («Царь»)

Найбільшими батальйонами в ДНР є «Восток», «Оплот» і артилерійська бригада «Кальміус», далі йде угрупування «стрєлківців», батальйон «Бєса», «Російська православна армія», а також серед дрібних угруповань вирізняються загони «Мотороли» і «Гіві». Крім того, командуванню ДНР умовно підпорядковується також і бригада Олексія Мозгового, який зараз орудує в Алчевську на Луганщині. В ДНР також оголосили про створення військової поліції, яка має боротися з  правопорушеннями, під керівництвом бойовика «Носа». Але головне досягнення цієї «контори» – списування всіх злочинів: вбивств, згвалтувань та мародерства  на неіснуючий батальйон-привид «Чечен».

Терористи «Моторола» (ліворуч) і «Гіві» (праворуч)

Донецьк

В обласному центрі стоять батальйон «Восток»,  бригада «Кальміус» та недобиті уламки  «Оплоту», загони Мотороли та Гіві. Вони ж і атакують аеропорт.

Батальйон «Восток»

Горлівка

З початку воєнних дій контролюється Ігорем Безлєром («Бєс»).

Зугрес

В місті стоїть рота розвідки «Поле» входить до складу 3-ї бригади армії ДНР, якою командує підполковник «Козир». Більша частина складу роти зі Слов’янська. Керівник – бойовик «Поль». Воювали після Слов’янська під Донецьком, під Моспине, в Шахтарську та під Іловайськом.

Іловайськ

Контролювався загоном «Гіві» (зараз воює під аеропортом). Гіві починав водієм у бойовика «Прапора» після Іловайська пішов на «підвищення». В районі села Микишине бойові дії веде рота Байкера.

Єнакієве

Три командира груп бойовиків покинули бойові позиції в районі Миколаївки і Семенівки  і перебралися в Єнакієве.

Стратегічну висоту Савур-Могила контролюють бойовики «Востока»,Шахтарськ - рота батальйона «Кальміус», Ясинувату - батальйон «Восток» спільно з «Оплотом».

www.espreso.tv

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags:



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру