Прихильників Кубанської Народної Республіки в Росії оголосили екстремістами

Дата: 27.09.2014
Автор:

 

Прихильники “федералізації Кубані” Дар’я Полюдова, Петро Любченко та В’ячеслав Мартинов внесені до Федерального списку екстремістів і терористів Росфінмоніторінга

Про це повідомляє сайт проекту “ОВД-Інфо”, який займається допомогою затриманим на акціях.

Згідно з повідомленням, Полюдова в даний час знаходиться в СІЗО в Краснодарі, її заарештували в кінці серпня.

Вона займалася організацією “маршу за федералізацію Кубані”, запланованого на 17 серпня. Незадовго до цього дня активістку затримали за підозрою в дрібному хуліганстві і призначили їй покарання у вигляді адміністративного арешту. Після відбуття покарання Полюдова не вийшла з СІЗО.

Пізніше стало відомо, що проти активістки порушили кримінальні справи за двома пунктами статті 280 КК РФ – “публічні заклики до здійснення екстремістської діяльності, здійснені в мережі Інтернет” та “публічні заклики до здійснення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності Російської Федерації, вчинені з використанням мережі Інтернет”.

Любченко і Мартинов наразі перебувають в Україні. Як повідомив Любченко, близько тижня тому його карта “Ощадбанку” і рахунок на “Яндекс.Грошах” були заблоковані.

Внесення до Федерального списку остаточно підтвердило, що Любченко і Мартинов – це ті самі фігуранти нової кримінальної справи проти” кубанських сепаратистів “, порушеної 10 вересня слідчим відділом краснодарського УФСБ”, – зазначає сайт проекту.

Тоді у відомстві розповіли, що під слідством перебувають двоє жителів Краснодара, проте не уточнили їх імена і правовий статус. Також прокуратура краю подала запит про блокування виявленої “сепаратистської” інформації.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру