Розроблено комп’ютерний шрифт Kobzar KS, який повністю відтворює почерк Тараса Шевченка

Дата: 15.09.2014
Автор:

У Київському національному музеї імені Тараса Шевченка презентували комп’ютерний шрифт Kobzar KS, що повністю відтворює почерк видатного українського художника та поета. 

Шрифт розробили львівські дизайнери за підтримки компанії «Київстар». В його основу покладене факсимільне видання рукописної збірки Шевченкових творів «Три літа».

«Те, що ця книга особлива, було зрозуміло з першого погляду. Почерк поета відважно танцював на сторінках, дихав, жив. Було б злочином замкнути його на папері», – йдеться на сайті проекту.

Шрифт Kobzar KS підтримує близько 100 мов та адаптований до латинки. «Він дуже легкий і виразний. Завдяки значній кількості лігатур і альтернатив, знаки плавно лягають у рядок, а написи мають природній вигляд. Цей шрифт додасть зворушливості та душі будь-якому тексту. А ще він – ідеальний спосіб надати тексту українського колориту», – переконані творці.

Не зважаючи на те, що сайт проекту ще в процесі доопрацювання (навігація сайтом досі трохи проблематична), тут вже можна ознайомитись з історією створення шрифту, подивитись гарний промо-ролик присвячений Шевченку та погортати саму збірку творів поета. Крім того, тут є конструктор, що дозволяє створити футболку, постер чи навіть написати листа почерком Шевченка.

І, звісно ж, шрифт можна скачати.

 

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags:



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру