Медики дослідили: волонтери, які допомагають армії, примножують власні щастя і здоров’я

Дата: 13.09.2014
Автор:

Волонтерство дає величезний зворотний ефект для відчуття щастя і здоров’я людини, яка допомагає іншим. Згідно з новим дослідженням від Baycrest Health Sciences, волонтерство протягом хоча б 2-3 годин на тиждень може сприяти поліпшенню психічного і фізичного самопочуття. Дослідники проаналізували показники щастя і здоров’я у людей, які добровільно брали участь в програмах допомоги.
Провідний дослідник доктор Ніколь Андерсон разом із ученими з канадських і американських наукових центрів проаналізували 73 дослідження, проведені протягом 45 років. Всі дослідження охоплювали людей старших 50 років. Люди відповіли на питання про відчуття щастя, здоров’я, епізодів депресії і загальної задоволеності життям. Вчені оцінили психосоціальні, фізичні і когнітивні результати.
Літні люди, що мали хронічні захворювання, отримали найбільшу вигоду від добровільної допомоги іншим. Коли вони працювали з іншими учасниками проектів, у них з’явилися теплі відносини, які збільшили загальне психологічне благополуччя.
Вчені вважають, що заняття волонтерства може зменшити депресію, а також поліпшити фізичне самопочуття.
Звичайно, не варто брати участь у волонтерстві з надією поліпшити здоров’я свідомо. Альтруїзм повинен виходити з серця, і тільки тоді це можна розцінювати як справжню допомогу іншим. Тільки тоді можна отримати задоволення від зробленого.

Є і ще один, прямий ефект від волонтерства на користь українській армії у зоні АТО: допомігши нашим воїнам швидше знищити нечисть на Сході України, збережеш власне здоров’я і здоров’я тих, кому вже не треба буде йти на війну, а ще - примножиш щастя цілої нації!

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags:



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру