У бандитів “воїнська честь” – на рівні шакалів: сепаратисти і росіяни скоїли 10 нападів після оголошення “режиму припинення вогню”

Дата: 06.09.2014
Автор:

Цей танк бандитів з "ЛНР" знищив батальйон "Айдар"

Минулої доби бойовики здійснили 28 обстрілів позицій сил АТО,  з них 10 – після оголошення “режиму припинення вогню”.

Про це заявив речник інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко.

Зокрема, після 18:00 терористи здійснювали артилерійський обстріл понтонного мосту через річку Сіверський Донець, з мінометів – позиції сил АТО у районі Красногорівки.

Крім цього кілька разів було обстріляно позиції українських військових у Донецькому аеропорту.

У Луганській області терористи обстріляли з мінометів блокпост сил АТО у районі н.п. Золоте, зі стрілецької зброї – базовий табір українських військ поблизу н.п. Попасна.

Також був зафіксований обстріл з АГС-17 блокпосту біля н.п. Фрунзе, а зі стрілецької зброї – обстріляний блокпост сил АТО поблизу н.п. Золоте.

За словами Лисенка, після запровадження режиму припинення вогню, втрат серед українських військовослужбовців не було.

Як зазначили в РНБО, ще до оголошення режиму припинення вогню збройними силами РФ було здійснено спробу штурму с. Широкіне біля Маріуполя.

“З боку противника було задіяно 12 одиниць бронетехніки та близько 60 військовослужбовців. Підрозділи ЗС України, ДПСУ та батальйону СпП “Азов” відбили атаку, знищивши 3 БМП, 4 танки та до 20 військовослужбовців ЗС РФ. Також українські силовики зірвали спробу штурму н.п. Дебальцеве Донецької області”, – зазначив Лисенко.

“У середовищі російських військових, які перебувають на Донбасі,поширюються думки щодо безглуздості цієї війни тарозчарування брехливою пропагандою Москви. На тлі інформації про значні втрати серед російських військовослужбовців спостерігається погіршення психологічного клімату серед російських підрозділів, які вторглися на територію України”, – додав речник РНБО.

Як відомо, 5 вересня у Мінську відбулися переговори за участю другого президента України Леоніда Кучми, посла Росії в Україні Михайла Зурабова, спецпредставника ОБСЄ Хайді Тальявіні, лідерів бойовиків “ДНР” Олександра Захарченка та Андрія Пургіна, а також голови “ЛНР” Ігоря Плотницького.

За підсумками зустрічі між представниками України, “ДНР” і “ЛНР” за участю ОБСЄ було підписано протокол про припинення з 18:00 п’ятниці вогню на Донбасі.

Президент Петро Порошенко заявив, що обмін заручниками може відбутися в суботу, 6 вересня.

www.pravda.com.ua

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags:



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру