Влучний постріл українського танка знищив завод, який виготовляв сепаратистам боєприпаси

Дата: 03.09.2014
Автор:

Громадський активіст Ігор Луценко розповів про одну з багатьох успішних операцій українських бійців на Донбасі – кілька днів тому танк сил АТО зумів знищити завод, на якому проросійські бойовики і російські військові розгорнули повноцінне виробництво боєприпасів.

Як пише активіст на своїй сторінці в Facebook, вибух під час ліквідації заводу був такої сили, що можна було подумати про детонацію цілого тактичного ядерного заряду. Відповідно, варто говорити про десятки, якщо не сотні жертв у противника.

“Три дні тому танкіст Міша під Донецьком знищив діючий завод боєприпасів, контрольований росіянами. Рвонуло так, що спочатку подумали про вибух тактичної ядерної бомби. ДЯКУЄМО, Міша!”, – пише він.

У мирний час на цьому заводі утилізували боєприпаси. Його назву Луценко не зміг назвати точно, але уточнив, що це підприємство розміщене біля селища Пєски, яке, де-факто, є частиною Донецька.

“Москалі з місцевими налагодили там випуск фугасів та іншої шкоди”, – зазначив активіст.

Там, вже на протязі тривалого часу, щоночі “оунівську” частина разом з дніпропетровцями, козаками, “Правим сектором” та безліччю інших добровольчих груп тримають оборону, незважаючи на ризик удару потужного угрупування російських військ в Донецьку. Вдень і вночі по добровольцям стріляють з трьох сторін, ризик оточення наростає…

Луценко зазначив також, що “оунівцям” потрібна допомога на придбання засобів виявлення (біноклів, тепловізорів тощо) і на модернізацію того зброї, що їм дістається як трофеї. Армія їх поважає, вони стоять в першій лінії, прикриваючи бронетехніку.

“Ночі там по-військовому гарячі, хоча і по-осінньому прохолодні”, – відзначає “місцевий колорит” активіст.

Раніше повідомлялося про мужнього гранатометника Нацгвардії, який двома пострілами зупинив прорив терористів на Комсомольське.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags:



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру