Під час походу Дніпром екіпаж козацької чайки “Спас” збиратиме допомогу для військ у зоні АТО

Дата: 02.08.2014
Автор:

Козацька чайка відправилась у подорож Дніпром із бази юних моряків-черкащан. Про це пише сайт «Про головне».

Під керівництвом капітана судна Підгурського Владислава Вячеславовича шукачі пригод пробудуть у дорозі 7 днів, протягом яких завітають до Канева, Прохорівки, Бобриці, Григорівки, Переяслава та славного козацього міста Трахтимирів.

Мету мандрівки озвучив заступник директора з навчально-виховної роботи Черкаського клубу юних моряків Шитко Михайло Констянтинович:

- Головна наша мета – це військово-патріотичне виховання молоді. Ми плануємо пройти через ряд населених пунктів. Там вихованці нашого клубу будуть розповідати всім охочим про Чайку та влаштовувати показові виступи зі зброєю. Крім цього, звичайно, юні моряки отримають величезний досвід у керуванні кораблем. Паралельно з цим ми хочемо провести збір коштів та необхідних речей для воїнів, які зараз перебувають у зоні АТО.

Розповів Михайло Констянтинович також історію створення стилізованого під чайку корабля:

- Наш корабель називається «Спас». Цікаво, що його створили майстри у Львові. Його конструктори – це колишні члени екіпажу Чайки «Пресвята Покрова», яка об′їздила у свій час пів-Європи. «Спас» також встиг сходити у 2 походи: через Азовське і через Чорне море. Не так давно львів′яни вирішили передати корабель у наше користування, бо зараз ходити морями вони не мають змоги, а в самому Львові, як відомо, водойм нема.

У поїздку вирушить екіпаж чисельністю у 25 осіб. Під своїми вітрилами «Спас» зібрав цікаву команду. Так, 17-річний Олег, який вирушає в подорож заради пригод і романтики, наскільки зацікавився корабельною справою, що вже у цьому році вступає до Київської Академії водного транспорту. Наймолодша із екіпажу, 7-річна Настя, перебуває у передчутті моря емоцій, казкових пригод та нових незвіданих місцин.

«Матроси» пообіцяли повернутися з мандрівки з неоціненним досвідом, з масою вражень та допомогою бійцям на Сході України.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру