Часткова мобілізація вперше має чіткі терміни – 45 днів

Дата: 25.07.2014
Автор:

Повістки від військкомату найближчими днями отримають, чи вже отримали від 30 до 50 тисяч українців. Часткова мобілізація в Україні проводиться уже втретє, але вперше вона має чіткі терміни – 45 днів.

«У чому ключова річ цього рішення – це мобілізувати додаткову кількість людей, укомплектувати ті частини, які сьогодні потребують укомплектації і, найважливіше, що дуже важливо для наших солдатів – у разі необхідності провести часткову ротацію тих солдатів, які вже по кілька місяців на передовій», – заявив секретар РНБО Андрій Парубій. Не всі мобілізовані потраплять у зону АТО. До призовників підходитимуть вибірково, і призиватимуть лише справді потрібні кадри. До того ж, багато вояків, які уже не перший місяць на передовій, самі не хочуть залишати свої частини.

«Спілкуюсь з рядовими солдатами. Поміж них настрою на ротацію немає, просто немає тотально. Ці хлопці розуміють свою відповідальність, розуміють, наскільки їхні знання, їхній досвід, який вони уже здобули там, потрібен для України», – каже секретар РНБО Андрій Парубій.

Всім, хто в найближчі дні поповнить лави Збройних сил, держава гарантує повне забезпечення, а також збереження робочих місць та всіх соціальних виплат. Не покличуть непридатних до служби за станом здоров’я, але відстрочка всього на півроку. Не підуть чоловіки, у кого більше 5 неповнолітніх дітей. Не буде в армії й жінок з неповнолітніми дітьми. Водночас є і вікове обмеження, але людей з необхідними професіями на вік просять не зважати.

«Відповідальність кожного українця з розумінням ставитися до того, що відбувається. Але по бажанню, якщо будуть громадяни від 55 до 60 років, щоб надали можливість Збройним силам залучати їх як спеціалістів для ефективного реагування на ті дії, на ті виклики, які маємо сьогодні від терористів», – каже міністр оборони України Валерій Гелетей. Чергова хвиля призову має підкріпити наші позиції на Сході. Насамперед, необхідними спеціальностями, але де і хто потрібен – державна таємниця.

Всі, хто отримав повістки, зобов’язані з’явитися у військкомати. Пробачать лише поважні причини неявки: важка хвороба, смерть рідних чи близьких, чи, скажімо, екзамени у виші. В іншому випадку в’язниця – від 2 до 5 років.

Джерело: fakty.ictv.ua

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру