Москва не хоче повертати кораблі, які вкрала в українському Криму

Дата: 07.07.2014
Автор:

У Москві придумали нову причину для того, щоб не віддавати захоплену в анексованому Криму українську військову техніку.

Росія зупинила передачу Україні озброєння і військової техніки з території Криму до повного припинення бойових дій на сході України. Про це повідомляється на сайті МЗС Росії – цитує Publicist.in.ua.

«Прийнято рішення про призупинення процесу передачі офіційному Києву озброєння, військової техніки та матеріальних засобів збройних сил України з території Республіки Крим. Дане рішення буде діяти до повного припинення українськими силовиками бойових дій на сході України і врегулювання ситуації мирним шляхом», – уточнюється в повідомленні.

Зазначається, що це пов’язано з тривалими бойовими діями на сході України із застосуванням «важкого озброєння і бойової авіації, в результаті яких гинуть мирні громадяни, у тому числі діти, а також руйнуються об’єкти цивільної інфраструктури населених пунктів Донецької та Луганської областей».

Таким чином Кремль хоче одночасно дві речі зробити – і захоплену техніку не віддавати, і використовувати додатковий спосіб для шантажу українського керівництва.

На сьогоднішній день в Криму залишилися 17 кораблів, катерів і суден, у тому числі 11 бойових кораблів, серед яких великий десантний корабель «Костянтин Ольшанський», корабель управління «Славутич», протичовнові корвети «Тернопіль» та «Луцьк», морські тральщики «Черкаси» та «Чернігів», підводний човен «Запоріжжя», рятувальний буксир «Кременець» та інші. Крім того, в Криму залишається й інша українська військова техніка, у тому числі й літаки.

 

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру