Черкасці у вишиванках збирали гроші на бронежилети для військових з “Азову”

Дата: 06.07.2014
Автор:

Гроші для черкаських військових із батальйону “Азов” збирали на параді вишиванок у Черкасах 6 липня. Кілька сотень містян із патріотичною символікою пройшлися ходою від площі ім. Богдана Хмельницького до Пагорбу Слави, де вишикувалися у тризуб для пам’ятного фото.

Патріоти рухалися колоною по бульвару Шевченка, переходити проїжджу частину людям допомагали працівники ДАІ: перекривали дорогу на перехрестях. Під час ходи в натовпі лунали вигуки “Одна, єдина, соборна Україна!”, “Герої не вмирають!”, “Україна – понад усе!”.

Музичний супровід акції забезпечив автомобіль, який рухався поряд із колоною. Із гучномовців патріотичної автівки лунали українські народні пісні та відомий вірш киянки Анастасії Дмитрук “Никогда мы не будем братьями!”.

–  Ми особисто знаємо хлопців, які зараз воюють у батальйоні “Азов”. Тому не можемо залишатися осторонь, маємо допомогти хоча би засобами захисту, – розповідає дівчина Софія, яка збирає кошти.

Люди прийшли на парад родинами, прикрашали національною символікою дитячі коляски, а дехто одягнув у вишиванку навіть домашнього улюбленця.

– Ми купуємо на зібрані гроші те, чого не може дати нашим хлопцям держава. Нещодавно на концерті “піаніста-екстреміста” зібрали близько 18 тисяч грн – придбали все необхідне, окрім бронежилетів. Один зараз коштує до п’яти тисяч гривень, тому сьогодні збираємо гроші на бронежилети, – розповідає організатор акції В’ячеслав Шевчук.

Паради вишиванок уже стають традиційними для Черкас. Так, у травні цього року черкасці приєдналися до Всеукраїнського маршу вишиванок. Ідею організувати марш у Черкасах належала місцевому журналісту, який збирав людей на патріотичну акцію в соцмережах.

www.vikka.ua

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags:



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру