Звільнивши 150 заручників і полонивши 50 сепаратистів у Миколаївці, АТО впритул наблизилася до Слов’янська

Дата: 04.07.2014
Автор:

Під час операції зі звільнення від бойовиків селища Миколаївка (біля самого Слов’янська) звільнено 150 жінок та дітей, які більше 2 діб знаходились у підвалі Будинку культури.

Про це повідомила прес-служба глави держави.

Згідно з інформацією, заручників бойовики збиралися використати в якості живого щита.

Міністр оборони України Валерій Гелетей та командувач Національної гвардії Степан Полторак доповіли президенту України про звільнення Миколаївки, яка знаходиться у безпосередній близькості від Слов’янська.

Операція, в якій були задіяні бійці Збройних сил, Національної гвардії, батальйону “Київ-1″ та спецпризначенці, проходила під керівництвом начальника Генштабу Збройних сил України Віктора Муженка.

Під час операції у полон захоплено більше 50 бойовиків, серед яких є громадяни Росії, на чолі з лідером на прізвисько “Скорпіон”.

“У бойовиків почалася паніка. Звільненим заручникам запропонують можливість оздоровлення”, – зазначила прес-служба глави держави.

Порошенко відзначив високий рівень проведення бойової операції. “Наша мета – мир, але ми змушені воювати задля досягнення цієї мети”, – наголосив глава держави.

Президент підкреслив, що, згідно його мирного плану, який був підтриманий керівниками інших країн, протягом дії режиму припинення вогню бойовики мали можливість обрати мир – здати зброю, звільнити заручників, повернутися до мирного життя або залишити територію країни.

“Вони обрали війну, тож ми будемо на це відповідати”, – сказав Порошенко.

www.pravda.com.ua

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру