Одесит присвоїв зірці в галактиці “Чумацький шлях” ім’я на “честь” знаменитої пісеньки про Путіна

Дата: 02.07.2014
Автор:

Бідолашна зірка на карті

Українська народна пісенька «Putin-Huilo» тепер увічнена ще й у назві зірки, яка знаходиться між сузір’ями Ліри й Лебедя. На міжпланетний рівень її вивів корінний одесит, лідер Одеської обласної організації партії «УДАР» Андрій Юсов. У своєму Facebook він розмістив скановані документи про офіційну реєстрацію у міжнародній космічній системі зірки під назвою Putin-Huilo.

«Путін – не просто відомий диктатор, чи українська народна пісня, тепер це ще й справжня зірка Putin-Huilo, зареєстрована в рамках проекту «PALEBLUEDOT», здійснюваного міжнародною організацією «WhiteDwarfResearchCorporation» із метою підтримки астрономічних пошуків, – заявив Андрій, коментуючи цю подію, – Ця зірка зафіксована в базах даних програми GoogleEarth, які доступні також і на території Російської Федерації. Українські астрономи разом із міжнародними колегами на прохання одеських активістів назвали зірку на честь відомої народної пісні «Putin-Huilo». А міжнародний астрономічний каталог Kepler зафіксував цю назву навічно. Усім українцям та іншим вільним мешканцям планети Земля бажаю приємного спостереження за нічним небом та космосом, тепер він став ще більш прекрасним та справедливим. Ла-ла-ла!».

Небесні координати зірки-Путіна: пряме сходження: 18h 59m 47.09s, схил: 46* 26’ 44’’, зоряна величина: 11. Номер зірки у міжнародному каталозі: KIC 9696936.

Сергій Горицвіт

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags:



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру