Патріоти Одеси повернули вулиці міста назву на честь Романа Шухевича

Дата: 01.07.2014
Автор:

Одеська «Свобода» гідно відзначила 107-у річницю з дня народження Головнокомандувача Української Повстанської Армії Романа Шухевича.

Він бував в  Одесі у 1948 і 1949 роках, мешкав, зокрема, в санаторії «Лермонтовський». У 1994 роців місті з’явилась вулиця Романа Шухевича. Але з приходом на посаду Одеського міського голови комуніста Руслана Боделана в 1998 році її було перейменовано на провулок Покровський. Про це з прикрістю сказав на урочистих зборах, присвячених Роману Шухевичу, народний депутат України, уповноважений ВО «Свобода» в Одеській області Павло Кириленко. Він висловив пропозицію повернути вулиці ім’я народного героя, що став символом боротьби за Україну, армія якого після закінчення Другої світової війни до 60-х років не припиняла боротьби проти московського більшовизму.

Цю ідею реалізували активісти місцевої молодіжної громадської організації «Студентська Свобода». 30 червня 2014 року, саме в 107-у річницю з дня народження Головнокомандувача УПА Романа Шухевича та 73-ю річницю з Дня відновлення Української Держави одеські патріоти повернули історичну назву Покровському провулку. Цього дня на всіх будинках з’явилися відповідні написи та графічні портрети генерала Романа Шухевича.

За словами керівника організації Костянтина Васильця, подібними діями одесити ще раз наголосили, що Одеса – українське місто. «З нападом Російської Федерації на Україну для багатьох громадян, які перебували в полоні совєцьких міфів, приходить розуміння того, що традиція боротьби українців не можлива без Романа Шухевича й УПА. Роман Шухевич є дороговказом у служінні Україні, у  боротьбі з її ворогами, задля того, щоби українець був господарем на своїй землі», – зазначив свободівець.

Сергій ГОРИЦВІТ

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags:



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру