СБУ затримала професора з Києва, який працював на ФСБ

Дата: 24.06.2014
Автор:

Служба безпеки України затримала завербованого російськими спецслужбами професора вищого навчального закладу в Києві за підозрою у підготовці диверсій.

Про це повідомили у прес-службі СБУ.

«Головне слідче управління СБУ розслідує кримінальне провадження за ст.111 (державна зрада) Кримінального кодексу України стосовно громадянина України, який був завербований російськими спецслужбами та погодився за грошову винагороду вчиняти дії проти України», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що 59-річний професор одного зі столичних вишів, був завербований співробітником ФСБ РФ ще у 2005 році під час поїздки до Москви. Зв’язок зі своїм куратором з іноземної спецслужби на ім’я «Олександр В’ячеславович» «законсервований» агент здійснював через мобільний телефон.

За його словами, на початку травня цього року він отримав завдання у день виборів президента України з метою перешкоджання підрахунку голосів пошкодити кабель електромереж та знеструмити адмінбудівлю ЦВК. У свою чергу, правоохоронці не допустили вчинення диверсії.

У подальшому завербований російською спецслужбою професор отримав чергове завдання від ФСБ вчинити провокацію.

28 червня, у День Конституції, він мав здійснити обстріл сигнальними ракетами будівлі посольства Республіки Польща у центрі Києва та підкинути на місце злочину символіку «Правого Сектора» з метою дискредитації цієї організації.

Професор повідомив, що російські господарі пообіцяли йому за це €3 тис.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру