Син командувача УПА переконаний: розгардіяш серед сепаратистів полегшить проведення АТО

Дата: 24.06.2014
Автор:

Путіну не легко дається підтримка нестабільності на сході України, таку думку висловив в інтерв’ю виданню «Гордон» радянський дисидент і політв’язень, син командувача УПА Юрій Шухевич, передає Преса України.

«Путін допомагає заколоту на сході України і грошима, і диверсантами, але він теж втратив контроль над ситуацією. Правда, Кремлю на це начхати. Хто з ким воює – Путіну все одно, головне для нього, щоб протистояння в Україні не припинялося», – розповів Юрій Шухевич.

Також син генерала Шухевича вважає, що олігархи вже теж не контролюють ситуацію, яка склалася на сході.

«Всі, хто виправдовує Путіна, нібито він не винен у війні на сході, піддалися впливу російського зомбоящика. Кремль твердить, що українці самі себе розстрілюють, за ними багато це повторюють. Але задайте питання: «Навіщо це українцям?». Згоден, деякі донецькі олігархи, почавши заколот на Донбасі, хотіли поторгуватися з новою київською владою. Але балаган з федералізацією вийшов з-під їх контролю, вже безпосередньо б’є по бізнесу донецьких-луганських», – говорить він.

Зі слів співрозмовника, прогнози в теперішньому стані річ невдячна, адже вогонь припинений лише з одного боку, а Москва продовжує закидання своїх диверсантів на територію України.

«Я не можу ствердно відповісти на запитання, чи зуміє Порошенко домовитися з Путіним про мир, хоча б тому, що після одностороннього припинення вогню і телефонних переговорів президента України і Росії, Путін продовжує засилати своїх бойовиків на схід».

А ось кроки Петра Порошенка про тимчасове припинення вогню Роман Шухевич вважає правильними.

«Знаю, що багато хто боїться, що за час паузи в АТО терористи лише зміцняться. Але як інакше Україні перекрити і зміцнити кордони? Збільшення сил терористів залежить від міцності наших кордонів. Якщо з Росії перестане йти підкріплення, на Донбасі все заспокоїться. Порошенко зробив вірний стратегічний хід: пауза в АТО, зміцнення кордонів, тиждень на складання зброї всім, хто цього хоче», – розповів дисидент.

Також за час припинення вогню українськими силовиками бойовики можуть пересваритися між собою і це грає на руку українцям.

«Всередині терористичних угруповань теж непроста ситуація: вони сваряться, конкурують, знищують один одного. Цілком ймовірно, що на час припинення вогню у терористів почнуться розбіжності в питанні, як себе врятувати. Одні будуть переконувати скласти зброю і піти, інші – продовжувати боротьбу. Внутрішній конфлікт серед бойовиків полегшить подальше проведення АТО», – підсумував Юрій Шухевич.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру