Українське козацтво має намір викинути з Хортиці проросійських “козаків”

Дата: 09.06.2014
Автор:

На Запоріжжі сталася сутичка між представниками козацьких організацій: представники більшості таких обʼєднань вимагали залишити острів Хортиця від «Козацького війська Запорозького низового» на чолі з отаманом Олександром Панченком.

У суботу на Хортиці триває Тризна – день памʼяті та скорботи за козаками, що загинули в боях за Україну. Козаки пояснюють, що виступають проти «Козацького війська Запорозького низового» зокрема тому, що членів цієї організації бачили в день «чистки» запорізького Євромайдану, що мала місце на початку цього року. Їм також закидають участь у подіях у Криму на боці агресора.«Отамани всіх запорізької козацьких організацій налаштовані виключити Панченка з ради козаків. Він вже персона нон-грата в козацькому товаристві. А все тому, що його козаки були в тому числі при захопленні військової частини в Бахчисараї. Це вже факт відомий. По-друге, Панченко і його організація виступали проти України і закликали донських козаків втрутитися в конфлікт і прийти на територію України», – розказав в розмові з Радіо Свобода кошовий отаман Запорозького війська низового «Запорозька Січ»  Костянтин Рижов.

Панченка та його козаків попросили залишити Хортицю, але ті відмовилися. Після цього сталася сутичка, яку вдалося вирішити лише за участі правоохоронців.

У квітні проти Панченка відкрили провадження за підозрою у державній зраді, але невдовзі його закрили. Один з лідерів козаків, за даними слідства, добровільно повідомив в СБУ, що отримав доручення збирати дані про розташування українських військ в Криму для передачі росіянам, але не захотів цього робити.

 www.radiosvoboda.org.ua

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру