У школи надійде відео-урок про Конотопську битву – спільну звитягу українських козаків і кримських татар над московитами

Дата: 05.06.2014
Автор:

Проект “Екстрені уроки історії” презентував новий відео-урок для школярів – про Конотопську битву 1659 року.

Про це повідомляють “Коментарі”.

За словами організаторів, тема Конотопської битви [союзне військо Гетьманщини і Кримського ханства проти експедиційного корпусу Московської держави] дуже важлива у вивченні української історії, оскільки це, “власне перша україно-російська війна”.

“Це продовження нашого старого проекту “Антитабачниківські уроки історії”, розповіла куратор проекту Оксана Левкова. – В його рамках уже вийшли диск і методичка “Карпатська Україна”, і наші волонтери по всій країні зробили так, що їх переглянуло сто тисяч людей”.

На зібрані пожертви вдалося видати 500 примірників дисків і 1000 методичок про Конотопську битву. До створення 16-хвилинного фільму приєдналися сотні людей, які працювали безкоштовно і на добровільних засадах.

“Цей відеоролик – дуже потрібна річ, адже у більшості людей домінує зорова пам’ять, – підкреслив викладач історії, заслужений учитель України Яків Гольденберг. – І якщо у восьмому класі діти переглянуть цей урок, то, можливо, через десять років у них не буде відчуття “старшого і молодшого брата”. Вони не будуть думати, що українці дуже нещасні і без підтримки “старшого брата” загинуть”.

Організатори зазначають , що насамперед диски і методички про Конотопську битву будуть спрямовані в східні та південні школи , де діти не мають можливості об’єктивно вивчати історію України . Також вони обіцяють розмістити відео в Інтернеті для вільного користування.

Учителі з Донецька і Луганська розповіли про складну ситуацію в їхніх школах і подякували організаторам проекту за підтримку.

“Нам дуже потрібна ця допомога і підтримка, – розповіла директор донецької школи №20 Інна Домарева. На жаль, наші шкільні бібліотеки погано поповнюються подібними матеріалами, є багато питань до підручників і програм, особливо уроків історії”.

Наступним проектом у рамках “Екстрених уроків історії” буде створення фільму “Холодний Яр”. Це буде не відео-урок, а короткометражна документалка з художніми вставками. Перші епізоди за участю історичних реконструкторів уже відзнято.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , , , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру