У Слов’янську – жорстокий бій силовиків з терористами

Дата: 05.05.2014
Автор:

На околиці Слов’янська з боку Харківської області, на одному з блокпостів триває бій, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

За словами міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, зранку загін антитерористичної операції помітив засідку бойового угруповання терористів.

Вони застосовують тяжке озброєння, стріляють зокрема, з крупнокаліберної зброї, застосовують міномети й іншу техніку, наголосив міністр.

Аваков також повідомив про вбитих і поранених з боку українських силовиків, але кількості не уточнив. Щодо поранених і загиблих із боку сепаратистів – не повідомляють.

За оперативними даними, там, де ведеться бій, близько 800 бойовиків. Аваков також заявив, що серед нападників є чеченці. Крім того, як повідомив міністр, українські силовики зайняли телевежу поблизу Слов’янська, ополченці відступають углиб міста.

За словами голови МВС, сили АТО не проводять штурму житлових кварталів і обмежують атаки там, де є загроза цивільному населенню.

На блокпості, де стоять журналісти, видно будівлі з розбитими вікнами, розбиту автозаправка і чути постріли.

Командувач Нацгвардії Степан Полторак заявив, що силовики «практично затисли» сепаратистів у центрі міста.

«Ми маємо справу з дуже добре організованим противником, який має міномети, кулемети. Вони добре навчені. За зовнішніми ознаками, вони далеко не слов’янської національності. Діють досить прямо. Їх близько 800. У цій місцевості проводити операцію досить складно, бо вона лісиста. Зараз їх мета у тому, щоб вирватися з міста», – заявив Полторак.

www.radiosvoboda.org
«Кільце стискається, а вони чинять опір», – додав він.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags:



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру