Генеральний секретар Північного Альянсу: “Росії не варто випробовувати рішучість НАТО. Ми готові до будь-яких варіантів розвитку подій.”

Дата: 05.05.2014
Автор:

Дії Росії в Україні Генсек НАТО назвав ” незаконними ” і зазначив, що “зараз Росія веде себе швидше як противник , аніж як партнер” .

Про це заявив генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен в інтерв’ю кореспонденту недільного випуску Frankfurter Allgemeine , передає Цензор.НЕТ .
У зв’язку з цим глава Альянсу закликав держави – ​​члени НАТО припинити скорочення військових бюджетів . “Те , що відбулося в Україні , повинно протверезити Європу… Більше продовжувати в тому ж дусі не можна” , – заявив Расмуссен. Він додав: ” Оборона коштує грошей , але незахищеність обійдеться незрівнянно дорожче! ”

Українську кризу генсек НАТО назвав ” поворотним моментом “: ” Вперше з закінчення Другої світової війни європейська держава насильницьким шляхом приєднує до себе нові території. Все те , що ми бачили в Криму і пережили на сході України , це справа минулого – так ми думали. Але це відбувається на початку XXI століття ! ” .

” Тут мова про щось більше , ніж Крим , про щось більше , ніж Україна . Дії Росії спрямовані на досягнення певної мети , а саме на відновлення сфери впливу на території колишнього СРСР. Москва хоче перешкодити сусідам приєднатися до євроатлантичного простору” , – констатував генсек. Він нагадав , що ” у кожної держави є право самостійно визначати свою політику у сфері безпеки , приймати рішення про вступ у ті чи інші союзи. У 1999 році Росія сама визнала це право , закріплене в Хартії безпеки ОБСЄ”.

http://censor.net.ua

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags:



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру