Більшість жителів Донецької і Луганської областей підтримують територіальну цілісність України

Дата: 05.05.2014
Автор:

Про це свідчать результати “Народного референдуму”, проведеного 4 травня 2014 року, повідомляє прес-служба Демальянсу.

Мешканцям Донбасу було запропоновано висловити свою думку щодо двох питань: 1) “Чи підтримуєте Ви територіальну цілісність України?” та 2) “Чи виступаєте Ви за розширення повноважень місцевих громад, які виражаються в самостійній бюджетній та культурній політиці регіону?”.

На перше питання позитивно віповіли 72, 8% мешканців Донецької області і 70,1% мешканців Луганської області, проти проголосувало 24,75% і 26,9% відповідно.

Результати голосування по другому питанню показали наступні результати: 84,79% мешканців Донецької області і 87,7% мешканців Луганської області підтримують розширення повноважень місцевих громад, які виражаються в самостійній бюджетній та культурній політиці регіону. Проти висловилось 2,83% і 3,3% відповідно.

“Усі соціологічні дослідження, що проводилися в Донбасі, констатують підтримку ідей територіальної цілісності місцевими мешканцями. Це також підтверджує, що ідеї федералізації, створення окремих “республік” є штучними і підтримуються за рахунок матеріальної та інформаційної допомоги зі сторони”, – зазначив Дмитро Ткаченко, співорганізатор “Народного референдуму”.

“Народний референдум в Донецькій і Луганській областях є більш репрезентативний і легітимний ніж референдум, що планують проводити 11 травня сепаратисти в Донбасі за кримським сценарієм під дулами автоматів” – наголосив Євген Семехін, співорганізатор “Народного референдуму” в Донецькій області.

“Народний референдум” забезпечували понад 100 мобільних груп, що переміщалися по містам. Волонтери зіштовхнулися з труднощами і прямими загрозами їх життю та здров’ю, зазначають організатори.

www.pravda.com.ua

 

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру