Росіянка-снайпер, піймана у Миколаєві, зізналася у пораненні мінімум трьох українців

Дата: 09.04.2014
Автор:

Вона любила позувать з СВД у соцмережах...

СБУ затримала громадянку Росії, яка виконувала завдання спецслужб для дестабілізації ситуації у південних областях України.

Про це повідомляє прес-служба відомства. У ці дні СБУ практично щодня затримує як сепаратистів з п’ятої колони всередині України (одночасний рекорд – 86 захопників ОДА у Харкові), так і зальотних шпигунів та інструкторів з Росії, по частині з яких встановлено, що вони є кадровими працівниками ГРУ ЗС РФ. Проте впеше затримано жінку-снайперку з Росії, яка до того ж і зізналася в тому, що із задоволенням стріляла в українців у Миколаєві…

Марія Коледа, 1991 р.н., прибула в Херсон 4 квітня ц.р. За її словами, це вже дев’ята її подорож в Україну.

“Протягом 5-6 квітня іноземка провела низку зустрічей із лідерами та активістами проросійських рухів у м. Херсон, а також відвідала окремі районні центри області для моніторингу ситуації на місцях”, – йдеться у повідомленні СБУ.

7 квітня вона брала безпосередню участь у сутичках під Миколаївською ОДА, “під час яких застосовувала вогнепальну зброю, у наслідок чого, за її словами, поранила трьох осіб”.

Оперативниками встановлено, що 8 квітня Коледа доповіла своєму кураторові в РФ про наявність в “активістів” саморобних вибухових пристроїв у “необмеженій кількості” та досягнуту домовленість щодо отримання ними стрілецької зброї.

“Вона також звітувала про підготовку двох диверсійних груп (7 осіб з Херсона та 6 осіб з Нової Каховки) для направлення у Донецьк для участі у масових заворушеннях”, – повідомили в СБУ.

Також диверсантка мала “з’ясувати стан озброєння співробітників ДПСУ на кордоні АРК з материковою частиною України та можливість потрапляння з Криму, легально або в обхід встановлених пунктів пропуску, осіб, яким СБУ заборонила в’їзд в Україну”.

Під час затримання у росіянки вилучено травматичний пістолет, переобладнаний під стрільбу бойовими патронами та методичні рекомендації для підготовки диверсійних груп.

Як повідомляє “Преступности.нет“, Коледа є активісткою пропутінської організації “Россия молодая” (так званої “Росмол”).

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру