Велика Козацька Рада Майдану проголосила створення “Українського Козацького Війська”

Дата: 28.03.2014
Автор:

ВЕЛИКА КОЗАЦЬКА РАДА МАЙДАНУ відбулася днями у місті Києві. В актовому залі Інституту історії Академії наук України зібралося понад 240 делегатів громадських козацьких організацій. Вони з’їхались майже зі всіх областей України, крім Криму. ІнІціатором Великої Ради стали старшини козацького товариства Майдану, представники Ради старшин Українського козацтва, сотники козацьких бойових сотень Євромайдану. Саме вони уже понад три місяці боролися із силовиками режиму Януковича і тепер, до сьогоднішнього дня, несуть службу на редутах та барикадах Майдану, блокпостах основних автомагістралей України, по підтриманню громадського порядку в містах.
На порядок денний було винесено важливе питання, яке не було вирішено уже понад 20 років. Це – створення «Українського Козацького Війська». З доповіддю виступив Микола Бондар, сотник Євромайдану. Він детально обґрунтував про статус, цілі та завдання новоствореної міліарної структури. Одноголосною згодою делегати козацьких організацій підтримали цю пропозицію. Тепер всі 61 громадська організація, яка до цього часу була зареєстрована у Мінюсті, скасовуються і створюється нова єдина на всіх теренах України – «Українське Козацьке військо». Всі генерали і маршали козацтва, з лампасами і регіональними нагородами вважаються нелегітимні і підлягають обов’язковій перерегістрації в Козацькій Раді Майдану.
Тобто, «нове – це добре забуте старе». Нарешті в Україні повертається стан козака-воїна, справжнього захисника Вітчизни.
Головним отаманом було обрано Миколу Бондара з Хмельниччини.
Генеральним суддею – Всеволода Іськіва з Львівщини.
Головою Ради Старійшин –Володимира Присяжнюка з Волині.
На Великій Козацькій Раді Майдану також було обрано:
-Уповноважених з статусом наказних отаманів по областях із завданням формування козацьких підрозділів Українського Козацького Війська;
- представників Українського Козацького Війська для формування Координаційної ради з питань розвитку козацтва в Україні при Кабінеті Міністрів України;
- створення люстраційної комісії для оновлення козацької організації.
Також прийнято Звернення Великого Козацького Кола Майдану до народу України, в.о.Президента і силових структур.
Олександр СЕРЕДЮК

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags:



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру