Морський тральщик “Черкаси” пішов на прорив російської блокади

Дата: 23.03.2014
Автор:

Тральщик "Черкаси"

Морський тральщик “Черкаси” зробив спробу прорвати блокаду на озері Донузлав. Корабель спробував пройти поміж двох затоплених російських кораблів.

“Черкасам” це майже вдалося, однак до них підійшов російський катер і вдарив у бік. Після цього носова частина “Черкас” опинилася на мілині.

Екіпаж тральщика має намір й надалі робити спроби прорватися крізь блокаду.

Разом з тим до екіпажу тральщика “Черкаси” приєдналися троє моряків з корабля “Чернігів”, який раніше був пришвартований до берега. Так само не здається ворогу десантний корабель “Костянтин Ольшанський”.

Як повідомила нардеп Ірина Геращенко у своєму  Facebook, командир “Черкас” – капітан третього рангу Юрій Федаш –  розповів, що кістяк команди складає 50 моряків, 10 з яких – з Черкащини. Тральщик “Черкаси” буде вірним до кінця Присязі і украінському прапору. Рішення щодо родин моряки приймуть найближчим часом. Голова Черкаської облдержадміністрації Юрій Ткаченко та народні депутати родом з Черкащини Ірина Геращенко і Микола Томенко пропонують прихистити родини моряків з тральщика “Черкаси” саме на Черкащині.

 

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags:



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру