У Чернігові СБУ арештувала шпигуна з розхваленого російського ГРУ

Дата: 20.03.2014
Автор:

Служба безпеки України затримала в Чернігові громадянина Російської Федерації, кадрового співробітника Головного розвідувального управління (ГРУ) Генерального штабу збройних сил РФ.

Як повідомили в СБУ, російський шпигун – В.Макаров - протягом двох років перебував на території України під чужими установчими даними, як громадянин України, і активно вербував наших громадян, переважно військовослужбовців, для отримання інформації, що становить державну таємницю.

Крім того, під прикриттям співробітника ГО “Антикорупційний комітет України” російський шпигун збирав компрометуючі матеріали корупційного характеру на посадових осіб держави та передавав їх до Росії для шантажу українських посадовців.

20 березня у Чернігвові зловмисника затримано “на гарячому” під час одержання ним документації з грифом “таємно” стосовно новітніх систем самонаведення боєголовок.

Згідно з висновком державного експерта з питань таємниці, документи, отримані іноземцем, належать до відомостей, розголошення яких створює загрозу національним інтересам і безпеці держави.

СБ України розпочала кримінальне провадження за ч.1 ст 114 (шпигунство) Кримінального кодексу України.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру