Митрополит Черкаський і Канівський УПЦ (МП) Софроній осудив вчинки чиновників Путіна українського походження

Дата: 20.03.2014
Автор:

Митрополит Черкаський та Канівський Софроній (УПЦ Московського патріархату) звернувся до народжених в Україні російських чиновників Валентини Матвієнко та Володимира Мединського, які зрадили Україну на службі у «бандита» Путіна.

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на «Про головне».

«Мені соромно за вас Валентино Матвієнко, я ж з вами зустрічався, коли ви приїздили до Черкас… образно за ваших родичів, що ще живуть у Черкасах. Тут ваша школа, медучилище, повітря дніпрове – ви ж виросли на цьому, то як змогли так підло вчинити по відношенню до свого народу, призиваючи того бандита Путіна (його не можна інакше назвати) посилати сюди на ваших земляків війська?» – йдеться у зверненні.

«Я хотів би подивитися у вічі міністра культури Росії із Сміли (Володимира Мединського). Яка в нього культура? Чи він знає історію, чи знає про страждання українців? Люди добрі, схаменіться! Кому ви служите? Чому ви зрадили батьківщину, поїхали з України і будуєте щасливе життя для росіян, якого там насправді і немає. Чому не хочете будувати його для українців?» – зазначив Софроній.

Як відомо, міністр культури Росії Володимир Мединський, який походить зі Сміли Черкаської області, був одним із організаторів збору підписів серед російських діячів культури на підтримку агресії Путіна у Криму.

Окрім того, спікер Ради Федерації Росії Валентина Матвієнко, яка народилася у Шепетівці Хмельницької області, підтримала ініціативу Володимира Путіна увести армію на території України.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру