Росіяни масово шукають в Інтернеті інформацію про… Степана Бандеру. Лідер ОУН вже обігнав по популярності Че Гевару

Дата: 08.03.2014
Автор:

За останні 30 днів російськомовну сторінку з життєписом Степана Бандери у всесвітній Вільній енциклопедії ” Вікіпедія” відвідали більше 500 тисяч людей.

У зв’язку з трагічними подіями в Україні і конфліктом у Криму протягом останнього місяця відвідуваність сторінки про Степана Бандеру різко зросла не лише в українському , а й у кількох національних підрозділах “Вікіпедії” . Оскільки ряд російських засобів масової інформації констатували , що в Україні до влади прийшли ” націоналісти і бандерівці “, найбільша кількість – майже 517 тис. – переглядів сторінки про те , хто ж насправді такий Степан Бандера , було зафіксовано саме в російськомовній “Вікіпедії” .

Різкий стрибок інтересу користувачів безкоштовної онлайн-енциклопедії до особистості відомого українця стався після збройного конфлікту 20 лютого на вул. Інститутській в Києві, який призвів до десятків смертей з боку мітингуючих і силовиків. Так , статтю у “Вікіпедії” про Степана Бандеру румунською мовою 20 лютого відвідали 60 раз , 25 раз вона була відкрита 25 лютого на боснійському, 2 березня – 166 фінською та 114 – хорватською , 4 березня – 120 разів на естонській мові. У норвезькій версії 24 лютого і 6 березня статті про Степан Бандера відкривали по 25 разів.

Пік інтересу до особистості Степана Бандери відзначений у зв’язку з вторгненням російських військ на територію Криму: протягом перших чотирьох днів березня відвідуваність російської вікі- сторінки про Бандеру перевищувала 45 тис. переглядів на день. Лідером українських націоналістів періоду другої світової війни цікавилися також і англомовні читачі – після 19 лютого “заходи” на англійську версію його життєпису виросли спочатку до 2-4 тис , а з початку березня – до 6 тис. переглядів на день.

Подібна тенденція спостерігалася і серед німецьких і чеських вікі- сторінок про борця за незалежність України .

Популярність україномовної статті про Степана Бандеру також виросла спочатку до 2-4 тис. в день в період 19-28 лютого, а потім до 6-8 тис. переглядів з початку березня 2014 року.

www.delo.ua

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру