Верховна Рада вимагає від Радбезпеки ООН скликати засідання по Україні

Дата: 28.02.2014
Автор:

Верховна Рада підтримала постанову щодо подій в Криму.
Пізніше депутати підійшли до спікера ВР Турчинова і сказали, що вони нібито не встигли проголосувати. Тому Турчинов поставив на голосування в цілому, його підтримали 225 – постанову не проголосували.
Турчинов повернувся до голосування ще раз – проголосували 246 депутатів.
“Верховна Рада вимагає від Російської Федерації припинити кроки, які мають ознаки зазіхань на державний суверенітет і територіальну цілісність України у тому числі відмовитися від підтримки сепаратизму в Україні у будь-якій формі”, – сказано в постанові.
“Зі свого боку ВР наголошує, що всі громадські права громадян України російської національності гарантовані Конституцією України і міжнародними зобов’язаннями України, в тому числі і мовними будуть надані повністю і неухильно дотримуватись в Україні”, – сказано в постанові.
ВР вимагає від усіх держав-гарантів відповідно до Будапештського меморандуму практичними діями підтвердити закріплені в меморандумі принципи: поважати незалежність та суверенітет і існуючі кордони України.
Від підписантів меморандуму – Росії, США, Великобританії – ВР вимагає підтвердити зобов’язання утримуватись від загрози силою чи використання зброї проти територіальної цілісності чи політичної незалежності України і що ніяка їхня зброя не буде використана проти України.
Закликає сторони-підписанти меморандуму провести негайні консультації з Україною для зняття напруги та відновлення атмосфери взаємної довіри.
Вимагає від держав-гарантів відповідно до Будапештського меморандуму підтримати здійснення Радбезом ООН моніторингу ситуації в окремих регіонах України, зокрема в Криму як такої, що може становити загрозу міжнародному миру та безпеці.
У разі її ескалації депутати вимагають від держав-гарантів домагатися негайних дій з боку Ради Безпеки ООН з метою надання допомоги Україні, яка є учасницею договору про нерозповсюдження ядерної зброї.
Депутати також запросили в Україну спеціальну місію ОБСЄ та Ради Європи для перевірки належного дотримання прав громадян України всіх національностей і конфесій у Криму та інших регіонах України.
Депутати звернутися до Ради безпеки ООН з пропозицією скликати засідання для розгляду зазначених проблем.

www.pravda.com.ua

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags:



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру