Реакція на перемогу України в Сочі: радість європейців і істерика росіян

Дата: 23.02.2014
Автор:

Малюнок Юрія ЖУРАВЛЯ

Одна з найтитулованіших біатлоністок планети, дворазова олімпійська чемпіонка норвежка Тура Бергер привітала збірну України з абсолютною перемогою у естафеті на Олімпіаді-2014 в Сочі.

“Я не тільки вражена перемогою України, але і дуже рада за них. Дуже важко бачити по телевізору кадри з України і слухати сумні новини звідти. Думаю, що ця перемога Україні дуже потрібна. У мене не було ні єдиного шансу наздогнати Олену та Ольгу (Підгрушну та Вілухіну – прим. ред.). Я намагалася сьогодні на своєму етапі боротися по максимуму. Але гонка була дуже протяжною. Сьогодні я була недостатня сильна”, – сказала Бергер.

Нагадаємо, що українські біатлоністки виграли естафету. Норвежки стали третіми, програвши українкам 39 секунд.

Російські вболівальники, чия команда теж програла українкам, “відзначилися” неспортивною поведінкою у відношенні до українських біатлоністок під час жіночої естафети на Олімпіаді в Сочі. Про це розповіла Олена Підгрушна, яка розпочала прес-конференцію з хвилини мовчання за загиблими в Києві від куль силовиків.

“Промовчати неможливо. Вперше в житті бачила таке…
Російські вболівальники раділи промахам Валі Семеренко, російські вболівальники кричали нам на трасі, згадуючи війну, кричали “промахніться, падайте” і так далі”, – поділилася Олена.

Каже – не могла повірити, що російські вболівальники можуть таке кричати.

“Це не ті люди, які виходять на трасу і вболівають за спорт. Ті крики і вигуки, які були на трасі, просто не вкладаються в голові. Відмовляюся вірити в те, що росіяни так можуть. А це факт”, – зазначила спортсменка.

Дуже нагадує нещодавню реакцію московських вболівальників на те, як Віталій Кличко натовк їхнього Повєткіна, помпезно прозваного “русскім вітязєм”…

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру