Світова академічна спільнота висловила підтримку українцям

Дата: 04.01.2014
Автор:

Представники світової академічної спільноти підписали звернення з підтримкою українців, що на Майдані відстоюють свої права.

Текст звернення опублікуваний на сайті британського видання The Gurdian.

Далі наводимо неофіційний переклад заяви.

“У ці дні світ уважно стежить за Україною. Деякі з останніх подій, насамперед періодичні спроби уряду застосувати насильства щодо мирних демонстрантів, викликають серйозну тривогу.

Нас, представників міжнародної академічної спільноти, особливо турбує той факт, що насильство нерідко спрямоване на молодь, дуже часто на журналістів, студентів та молодих викладачів.

Така поведінка українського уряду є руйнівною як для самої влади, так і для майбутнього країни, яку вона представляє.

На відміну від уряду, українське суспільство відображається чудову громадянську зрілість.

Його рішучість тримати свій протест в сфері законності і його незмінну відмову від насильства є зразком для захисту цивільних прав. Сьогодні український Майдан представляє Європу в найкращому вигляді – у такому, який багато мислителів минулого і сьогодення визначали фундаментальними європейськими цінностями.

Ми закликаємо наші уряди і міжнародні організації підтримати українців у їхніх зусиллях, щоб покласти кінець корумпованому і жорстокому режиму та геополітичній уразливості їхньої країни.

Україна потребує плану подібного до європейського плану Маршалла, який забезпечить її перетворення на повністю демократичну країну і гарантуватиме суспільству громадянські права.

У розробці нової політики щодо України ми пропонуємо розрізняти український уряд і українське суспільство. Водночас до першого слід ставитися з максимальною критикою, а друге заслуговує максимальної підтримки.

Дозвольте нам допомогти українцям побудувати нову Україну – і тоді вони, безумовно, допоможуть нам побудувати нову Європу і більш справедливий світ”.

Під заявою підписалося більше 80 представники світової академічної спільноти.

Джерело: Українська правда

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру