Питання України обговорять на Мюнхенській конференції

Дата: 04.01.2014
Автор:

Українське питання винесене на порядок денний Мюнхенської безпекової конференції, що відбудеться наприкінці січня, повідомляють німецькі ЗМІ. Приїхати сюди планують близько двадцяти лідерів держав світу.
Цьогоріч Мюнхенська конференція з питань політики безпеки має ювілей. Провідну тему 50-ї Мюнхенської конференції з питань безпеки оголосять незадовго до її проведення наприкінці січня. Однак, за повідомленням агентства dpa, дискусії провідних політиків світу цьогоріч будуть присвячені “конфлікту у Сирії , а також Україні”. Обговорення ситуації у гарячих точках та зонах криз є традиційним для цього форуму.
Про участь у ювілейній конференції в Мюнхені уже заявили 18 голів держав та урядів, півсотні міністрів закордонних справ, а також десять керівників міжнародних організацій. Загалом на високому форумі очікується близько 300 політиків та експертів з питань політики безпеки з усього світу.

Мюнхенську конференцію започаткували у 1963 році, у розпал “холодної війни”. Тоді зустріч високих представників країн-членів НАТО в Мюнхені була присвячена виключно конфлікту між Заходом та Сходом. Від того часу Мюнхенська конференція з питань безпеки неодноразово змінювала свій профіль.
Після падіння Берлінського муру форум відчинив свої двері для держав з Центральної та Східної Європи, включно з країнами, які входили до складу Радянського Союзу. З часом у фокус мюнхенських дебатів дедалі частіше потрапляла Азія. Загалом же розвиток Мюнхенської конференції віддзеркалює процеси глобалізації світу та політики безпеки.
Зазвичай уже протягом півстоліття провідні політики світу та експерти з питань безпеки обговорюють щороку актуальні питання політики безпеки та висловлюють свої погляди на кризи у певних країнах. Як зазначають оглядачі, часто на Мюнхенській конференції можна почути доволі відверті позиції політиків, оскільки цей форум не належить до офіційних державних заходів, а являє собою приватну зустріч впливових людей світу.
У 2009 році слово на Мюнхенській конфренції отримала тодішня прем’єрка України Юлія Тимошенко. Нинішній президент України Віктор Янукович виступав під час 48-ї Мюнхенської конференції у 2012 році у ході дискусії на тему “Енергія, ресурси та довкілля – нові параметри безпеки?”.
50-та Мюнхенська конференція з питань безпеки відбудеться з 31 січня по 2 лютого 2014 року.

www.dw.de

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру