Мітинги на честь Бандери пройшли у Львові, Хмельницьку, Івано-Франківську, Каневі, Дніпропетровську, Запоріжжі, Донецьку та інших містах України

Дата: 02.01.2014
Автор:

Мітинги, присвячені 105-й річниці з дня народження лідера Організації українських націоналістів (ОУН) Степана Бандери пройшов у столиці держави – Києві та інших містах України.

У Львові на площі біля пам’ятника Бандері в середу зібралися близько тисячі осіб.

У Хмельницькому на центральній вулиці біля пам’ятника жертвам Голодомору також зібралися люди з плакатами «Бандера – наш герой!».

В Івано-Франківську в середу також вшанували 105-ту річницю з дня народження лідера Організації українських націоналістів Степана Бандери. Заходи розпочалися о 14:00. Близько тисячі осіб пройшли з Вічевого майдану вулицями міста, на Європейській площі біля пам’ятника Бандери місцеві священики відслужили поминальну панахиду.

Присутні поклали вінки до пам’ятника лідеру ОУН.

У Києві запалили смолоскипи і скандували під час маршу «Україна понад усе!», «Слава нації!», «Бандера, Шухевич – герої України!», «Герої не вмирають, вмирають вороги!».

«Свобода» заявляє, що у ході взяли участь близько 10 тисяч людей.

У середу ввечері у Дніпропетровську відбувся марш зі смолоскипами, присвячений дню народження провідника ОУН Степана Бандери.

Більше півсотні людей, зокрема члени ВО «Свобода», пройшли центральними вулицями міста, передає Радіо Свобода.

У руках активісти тримали синьо-жовті та червоно-чорні прапори. Йдучи урочистою ходою, учасники скандували гасла «Наше місто – Січеслав!», «Бандера, Шухевич – герої України!», «Бандері слава!», «Своя земля – свої герої!» тощо, а також вимагали повернення звання Героя України Степанові Бандері.

На урочистій ході влаштували також піротехнічне шоу.

Хода завершилась у центральному парку Дніпропетровська, біля пам’ятника козакові Лазарю Глобі, невеликим мітингом.

«Ми вийшли сьогодні на вулиці Дніпропетровська, аби показати, що наш край – бандерівський край, щоб сколихнути це напівсонне місто у післяноворічному похміллі, щоб показати, що в цьому місті є українські патріоти», – заявили організатори ходи. Хода також відбулася у Запоріжжі та Мелітополі.

У  Каневі та Маньківці, що на Черкащині, теж було проведено заходи з нагоди 105 річниці від дня народження Степана Бандери.

У Каневі націоналісти провели інформаційну акцію, на якій ознайомили містян із матеріялами про Степана Бандеру. Під час акції відбувалися жваві дискусії про постать Степана Бандери, його внесок у постання незалежної України, формування української нації та сучасний стан у нашій державі. Дискутуючи, голова Канівської міської організації ВО «Свобода» Юрій Гамалій наголосив на актуальності Степана Бандери сьогодні.

У Маньківці  проведено урочисту смолоскипну ходу. Близько 100 маньківців, вигукуючи націоналістичні гасла, пройшли центральними вулицями селища та викликали жвавий інтерес до себе. Також мітингувальники відзначили початок року 200-річчя Тараса Шевченка гаслом «Тарасові Шевченку тричі: слава! слава! слава!»

Колона зупинилася біля монументу Тарасові Шевченку, де відбувся урочистий мітинг. За традицією, маньківці розпочали його виконанням Державного славня України.

Виступаючи перед громадою, голова Маньківської районної організації “Свободи” Віктор Прохоренко зазначив, що нині постать Степана Бандери має стати об’єднувальною для усієї країни.

Також 105 -й день народження Бандери відзначили і в Донецьку.

Близько 50 осіб зібралися біля пам’ятника Тарасу Шевченку. Активісти встановили портрет Бандери і великий чорно-червоний прапор, повідомляють Новости Донбасса .

Виступаючи на мітингу, представники націоналістичних організацій і політичних партій розповідали учасникам біографію Бандери, ділилися своїм ставленням до цієї людини і висловлювалися про необхідність героїзації Бандери в сучасній Україні .

Акція у Донецьку тривала півтори години: почалася о 18.00 і завершилася о 19.30. Захід охороняли міліціонери. Порушень громадського порядку під час акції зафіксовано не було.

www.pravda.com.ua

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , , , , , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру