У Москві хочуть перейменувати вулицю на честь “подвіга подраздєлєнія “Бєркут” і внутрєнніх войск Украіни”

Дата: 18.12.2013
Автор:

Як вважають московські муніципальні депутати, перейменування вулиці у російській столиці продемонструє, що москвичі не байдужі до ситуації у сусідній країні і “готові за необхідності надати допомогу братньому народу”.

Представники “Громадської коаліції на захист Москви” запропонували перейменувати одну з вулиць міста на честь підрозділу українського спецназу “Беркут”.

Про це російському телеканалу “Дождь” розповіла муніципальний депутат Єлєна Ткач. Ініціативу Єлєни Ткач підтримали її колеги-депутати Єлєна Кравчєнко і Марія Богомолова.

Вони запропонували перейменувати частину Кудринського провулку у Москві у “Вулицю подвигу підрозділу “Беркут” та внутрішніх військ України”. Окрім того, аналогічну назву має отримати і площа, яка розташована на перетині Кудринського і Малого Конюшковського провулків.

Муніципальні депутати вважають, що “Беркут” заслужив це тим, що “не дозволив захопити будівлю адміністрації президента України” на вулиці Банковій 1 грудня.

“Києвом ходили фашисти. Ходили зі свастикою. Ходили люди, яких цілеспрямовано звезли туди автобусами. Ці люди хотіли захопити адміністрацію президента. Проти них стояли хлопці “строковики”. Це був не ОМОН, а хлопці, які своїми тілами захистили адміністрацію президента у момент провокації. Мало того, до цього тиждень на майдані стояли націоналісти, провокації були з їхнього боку”, – розповіла про подвиг “Беркута” Олена Ткач.

За даними видання “Новий регіон”, на майбутній “Площі подвигу підрозділу “Беркут” та внутрішніх військ України” планують встановлення пам’ятного знака.

Як вважають московські муніципальні депутати, перейменування вулиці у російській столиці дозволить як належить оцінити подвиг громадян дружньої України та продемонструє, що москвичі не байдужі до ситуації у сусідній країні і готові за необхідності надати допомогу братньому народу.

Передбачається, що питання про перейменування буде розглянуто муніципальними зборами Пресненського району у четвер, 19 грудня. Потім ініціатива надійде до міської Комісії з перейменувань.

Варто відзначити, наразі в Україні проводять розслідування, у тому числі щодо надмірно жорстоких дій працівників “Беркута” стосовно учасників київських акцій протесту. 

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру