У Києві відбудеться презентація книги про українців у Першій світовій війні

Дата: 18.12.2013
Автор:

У Києві відбудеться презентація та обговорення книжки “Велика війна 1914-1918 років і Україна. Історичні нариси”.

У книзі викладено результати новітніх досліджень ключових питань Першої світової війни, яка відкрила нову епоху в історії людської цивілізації.

Масштабність соціальних потрясінь простежується у зруйнуванні звичного способу життя, деструктивних процесах у господарстві, погіршенні матеріального становища населення, голоді та поневіряннях мільйонів людей.

Водночас картину доповнюють факти кардинальних змін у свідомості народу, активізації доброчинності, національних рухів, що в українському вимірі каталізували процес формування модерної нації, яка з об’єкта міжнародної політики перетворилася на її безпосередній суб’єкт.

Презентований том складається з нарисів про Першу світову війну в історіографічному вимірі, “українську карту” в міжнародних відносинах, політичні сили українства в 1914-1918 рр. та актуалізацію “українського питання”, бойові дії на українських теренах, соціально-економічні, духовні та повсякденні проблеми тогочасного суспільства.

Учасники: упорядник видання, заступник директора Інституту історії України НАНУ Олександр Реєнт, старший науковий співробітник відділу історії України ХІХ – початку ХХ ст. Інституту історії України НАНУ Валентина Шевченко, наукові співробітники відділу історії України ХІХ – початку ХХ ст. Інституту історії України НАНУ Володимир Милько, Олександр Кирієнко, Володимир Любченко.

Організатори – видавництво “Кліо” та книгарня “Є”.

Час і місце заходу: 20 грудня о 18:00. Київ, книгарня “Є” (вул.. Лисенка, 3). Вхід вільний

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру