Російський телеканал спіймали на брехні і сфальсифікованому сюжеті про Євромайдан у Києві

Дата: 27.11.2013
Автор:

Російський державний телеканал ” Росія – 1 ” викрили у фальсифікації сюжету про проплачених учасників Євромайдану в Києві. Про це пише видання Корреспондент.net. Інформацію про фальсифікацію підтвердив редактор телеканалу , який пізніше представив повну версію відеозапису.

У сюжеті ” Євромайдан 2013 – технологія європровокацій “, що вийшов в ефір ” Росії – 1 ” 25 листопада , наведені слова одного з учасників , який отримав гроші за появу на мітингу. Однак , як зазначає портал , це інтерв’ю раніше показав в ефірі український канал 24 . У повній версії інтерв’ю чоловік говорить , що він був запрошений на мітинг на підтримку рішення влади України відмовитися від підписання Угоди про асоціацію з ЄС , проте після декількох годин стояння йому , як і багатьом іншим учасникам , не заплатили. Він також зазначає , що сам він ” підтримує вибір у бік Європи”. При цьому , чоловік згадує , що на мітингу за євроінтеграцію також є проплачені люди.

Крім того , в сюжеті ” Росії – 1 ” говориться , що серед учасників мітингу за євроінтеграцію було безліч провокаторів , що атакували поліцію з газовими балончиками . Лідери опозиції в сюжеті відзначають , що ці провокатори – ” тітушки” – якщо й були на мітингу , то були найняті Партією регіонів. Автор сюжету , проте , стверджує , що “таким провокаціям вчать самих опозиціонерів ” в посольстві США в Києві. Там українців  нібито  вчать організовувати заворушення , протистояти міліції та вербувати нових прихильників через соціальні мережі.

В оригінальному сюжеті розповідають не про прихильників євроінтеграції , а про її супротивників, яких насправді скликали за гроші до будівлі Кабміну і на Михайлівську площу.

Цю інформацію підтвердив редактор телеканалу Іван Пінчук , який і представив цей відеозапис повністю. У повній версії той же хлопець каже , що йому взагалі-то не чужі європейські цінності.

Нагадаємо , увечері 21 листопада на Майдан Незалежності прийшли люди , обурені рішенням уряду України про припинення підготовки до підписання Угоди з ЄС. Акцію назвали Евромайданом . Пізніше в різних країнах світу були організовані акції на підтримку українців у їх бажанні підписати Угоду про асоціацію з ЄС.

За матеріалами: Корреспондент.net 

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру