У Дніпропетровську відкрилася виставка історичних картин “Україна Славетна”

Дата: 26.11.2013
Автор:

Картина Артура Орльонова "Козаки гетьмана Сагайдачного здобувають Кафу (Феодосію). 1616 рік"

26 листопада  у Дніпропетровському художньому музеї  відкрито виставку історичних картин баталіста Артура Орльонова “Україна Славетна”.

Цикл живописних і графічних творів Артура Орльонова, що експонуватимуться у Дніпропетровському художньому музеї, підготовлено у рамках загальнонаціонального проекту “Україна: історія великого народу”. Ці роботи маляр створив у співпраці з істориками та краєзнавцями. Зокрема, науковим консультантом циклу виступив відомий учений, кандидат історичних наук Михайлом Відейко.

Сюжети всіх 12 репрезентованих на виставці робіт пов’язані з видатними постатями в історії нашої держави, якими українці можуть пишатися: засновники міста Києва – князі Кий, Щек, Хорив та їхня сестра Либідь, князі Острозькі, Богдан Хмельницький та полковник Іван Богун. У творчості Артура Орльонова тісно сплелися історія та духовність. Мистець постійно звертається до періоду становлення української культури, що можна побачити у таких творах, як “Князь Федір Острозький” та “Патріарх Кирило Лукаріс”.

Цикл “Україна Славетна” Артура Орльонова експонуватиметься усіма великими містами України.

Артур Олегович Орльонов є головним художником студії Українського батального мистецтва. Його роботи знаходяться у Центральному музеї Збройних сил України, Львівській національній галереї мистецтв, Національному заповіднику “Хортиця”, ВНЗ та у приватних колекціях. За свою діяльність Орльонов нагороджений орденом св. Володимира, орденом Кирила та Мефодія, почесною відзнакою орденом Геродота Галикарнаського, орденом Нестора Літописця.

Виставку Артура Орльонова у Дніпропетровському художньому музеї організовано за підтримки Загальнонаціонального оргкомітету культурно-мистецького проекту “Україна Славетна” і Департаменту культури Дніпропетровської облдержадміністрації.

Виставка “Україна Славетна” працюватиме у Художньому музеїДніпропетровська  по 15 грудня.

Адреса музею: вул. Шевченка, 21. Музей працює з 10:00 до 17:30 (каса до 17:00), вихідний – п’ятниця, перший понеділок місяця – сандень.

http://www.history-ua.org

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру