ЄС засудив тиск Росії на Україну

Дата: 25.11.2013
Автор:

Євросоюз категорично не схвалює тиск Росії на Україну, і як і раніше готовий роз’яснювати РФ вигоди від розширення торгівлі зі східними партнерами. Про це йдеться в спільній заяві президента Ради Євросоюзу Хермана Ван Ромпея і президента Європейської комісії Жозе Мануеля Баррозу щодо України.

У документі зазначено, що Євросоюз готовий бути більш відкритим і надавати більшу підтримку тим, хто готовий проводити реформи і модернізацію.

“Усвідомлюючи, що Україна перебуває під сильним зовнішнім тиском, ми вважаємо, що короткострокове роздумування (рішення про призупинення євроінтеграції – Ред.) не повинно перекреслити довгострокові вигоди, які це принесе майбутнє партнерство”, – йдеться в заяві.

Європейський союз, однак, запевнив український уряд, що не чинитиме тиск на Україну, як і на будь-якого іншого партнера, у виборі між ЄС чи іншим регіональним об’єднанням.

“Це залежить тільки від України – вільно вирішувати, якого виду співпраці з ЄС прагнути”, – сказано в документі.

У свою чергу наголошується, що “громадяни України знову показали в ці дні, що вони повною мірою розуміють і приймають історичний характер Європейської асоціації”.

“Тому ми рішуче не схвалюємо російської позиції і дій у цьому відношенні. Посилення відносин з ЄС не повинно позначитися на співпраці між нашими східними східними партнерами та їх сусідами, такими як Росія”, – зазначено в заяві.

“Євросоюз як і раніше готовий роз’яснювати Російській Федерації взаємовигоди від розширення торгівлі з нашими сусідами, зберігаючи повну повагу до суверенітету і незалежності наших східних партнерів…”.

Європейський союз покладає надії на саміт Східного партнерства у Вільнюсі.

“Він стане важливим моментом, щоб підбити підсумки ситуації і просування відносин з нашими східними партнерами”, – резюмують в ЄС.

Нагадаємо, попри розпорядження Кабміну про призупинення підписання угоди про асоціацію з ЄС керівництво ЄС заявило, що пропозиція про підписання угоди про асоціацію з Києвом залишається в силі.

Українська правда

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags:



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру