Уряд зупинився у русі до Європи. А що про це думає народ України?

Дата: 21.11.2013
Автор:

Більшість українців хочуть вступу країни до Європейського Союзу.
Про це свідчать результати опитування DW- Trend в Україні за листопад , пише Deutsche Welle.
Більшість українців ( 58 %) – за вступ України до Європейського Союзу. У порівнянні з минулим роком частка прихильників вступу зросла на 6 %.

Разом з тим кількість противників приєднання до ЄС збільшилася незначно. Тепер їх 31 %.

Репрезентативне опитування провело українське відділення соціологічного інституту IFAK на замовлення української редакції Deutsche Welle.

Було опитано 1000 чоловік у віці від 18 до 65 років в українських містах з населенням понад 50 тисяч жителів.

Більшість прихильників євроінтеграції висловлюються на користь якомога швидкого вступу до ЄС. 37 % прагнуть до приєднання протягом 5 років. А ще рік тому швидкого вступу до ЄС хотіли лише 26 % опитаних.

Навіть на Сході та Півдні країни , традиційно орієнтованих на Росію , 50 % в принципі за вступ до ЄС. На Заході і в Центрі таких – 69%.

При цьому членство України в ЄС – тема не тільки для молодшого покоління. Так , частка прихильників серед 18 – 29 -річних є найбільшою – 65 % , але і в інших вікових групах більшість виступає за вступ до ЄС. Серед населення у віці від 50 до 60 років об’єднання з Європою хотіли б 52 %.

Головна мета ЄС , на думку українців , полягає в підтримці економічного зростання ( 49 % опитаних). 62 % українців підтримують цю мету.

Третина опитаних ( 32 %) вважають , що метою ЄС є зміцнення демократії і свободи слова . Розвиток демократичних цінностей стає все більш важливим для українських громадян. Оскільки особиста підтримка такої мети істотно зросла – з торішніх 18 % до нинішніх 39 .

Відносини України з ЄС , з точки зору опитаних , в останні місяці покращилися. 42 % оцінюють відносини як партнерські і дружні . Рік тому так вважали 28 %.

Країни Європейського Союзу залишаються і надалі привабливими цілями подорожей для українців ( 70 %). Якби не візові обмеження , туризм б істотно виріс. 49 % вказують , що їздили в ЄС частіше , якби для цього їм не була потрібна віза .

www.ukrnews24

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру