Після спільних з НАТО військових навчань у Польщі українські морські піхотинці повернулися до рідного Криму

Дата: 13.11.2013
Автор:

 

Міністр оборони Польщі радий військовій співпраці з морською піхотою України

Особовий склад роти морської піхоти Феодосійського окремого батальйону морської піхоти повернувся до місця постійної дислокації у Криму з навчання Сил реагування НАТО “Steadfast Jazz – 2013”, що проходили на території Навчального центру Сухопутних військ ЗС Республіки Польща “Дравсько-Поморський”. Про це “Козацькому краю” повідомили у РМЦ Міноборони України.

Під час військових маневрів морські піхотинці під командуванням капітана Віталія Ликова майстерно виконували навчально-бойові завдання, за що отримали високу оцінку від керівництва навчань. Цього разу морпіхи використовували штатну бойову техніку та озброєння.

За словами заступника командувача Військово-Морських Сил ЗС України з берегової оборони полковника Ігоря Воронченка, цей підрозділ морської піхоти достойно презентував Україну на міжнародній арені.

– Ця рота пройшла усі етапи підготовки, і минулого року отримала оцінку експертів НАТО найвищого рівня. Сьогодні вони входять до переліку підрозділів, які заявлені нашою державою до участі в заходах міжнародного військового співробітництва. Цього року вони вже брали участь у міжнародних навчаннях “Сі Бриз-2013” та “Фарватер миру-2013”. Навчання НАТО “Steadfast Jazz – 2013” вкотре довели, що особовий склад роти добре підготовлений і спроможний виконати усі поставлені завдання, – зазначив полковник Ігор Воронченко.

На залізничному вокзалі кримської столиці, під звуки військового оркестру окремої бригади берегової оборони, хлопців зустріли хлібом і сіллю.

Нагадаємо, що активна фаза міжнародного військового навчання Сил реагування НАТО “Steadfast Jazz – 2013”, у якому брала участь рота морської піхоти Феодосійського окремого батальйону морської піхоти ВМС ЗС України, відбувалася у період з 28 жовтня по 9 листопада 2013 року на території Навчального Центру Сухопутних військ ЗС Республіки Польща “Дравсько-Поморський”.

Загалом у навчанні “Steadfast Jazz – 2013” взяли участь більше 6 тисяч військовослужбовців з більше , ніж 20 країн, які є членами НАТО. На правах країн-партнерів Альянсу до навчань долучилися Україна, Македонія, Швеція і Фінляндія.

Загальне керівництво національним підрозділом здійснював майор Володимир Баранюк. Українські морські піхотинці виконували навчально-бойові задачі з використанням штатної бойової техніки та озброєння.

Після завершення міжнародного військового навчання НАТО “Steadfast Jazz – 2013”, що проходило на Східних теренах Європейського Союзу – в Республіці Польща та у Прибалтійських країнах, Міністр національної оборони Республіки Польща пан Томаш Семоняк високо оцінив вклад України в колективну безпеку Європи.

– Як член НАТО і ЄС, Польща завжди боролася за відкритість до України на міжнародній арені. Ми високо оцінюємо той факт, що українські військові підрозділи беруть участь у навчаннях, а “Steadfast Jazz” – це чудовий приклад військового співробітництва між Україною та Польщею.

Польський міністр зауважив, що у майбутньому міжнародне військове співробітництво України та Польщі буде поглиблюватися:

– Це навчання – добрий передвісник ще більш плідного співробітництва, адже ми працюємо разом над створенням литовсько-польсько-української бригади і над залученням українських сил до Вишеградської Бойової групи.

Внесок українських морських піхотинців в міжнародне військове навчання “Steadfast Jazz – 2013” оцінений численними грамотами та відзнаками.

Варто нагадати, що у 2011 році українські морські піхотинці разом з військовослужбовцями Грецької Республіки, Республіки Болгарія, Румунії та Республіки Кіпр вже несли бойове чергування у бойовій тактичній групі ЄС “HELBROC”. За планами міжнародного співробітництва, чергування групи БГТ “HELBROC” в ЄС планується і у першому півріччі 2014 році. Іншу бойову тактичну групу ЄС, до якої запрошують Україну, формуватимуть країни-члени Вишеградської четвірки – Республіка Польща, Республіка Словаччина, Угорська Республіка та Чеська Республіка.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру