У Севастополі командування ВМС України і делегація НАТО обговорили перспективи військового співробітництва

Дата: 07.11.2013
Автор:

6 листопада  у штабі українського флоту відбулася протокольна зустріч тимчасово виконуючого обов’язки командувача Військово-Морських Сил Збройних Сил України віце-адмірала Сергія Єлісєєва із заступником Генерального секретаря НАТО з питань політики та безпеки, Послом Трасивулосом Стаматопулосом, делегація якого перебуває у Севастополі в рамках візиту до України. Про це “Козацькому краю” повідомили у РМЦ Міноборони України.

Під час зустрічі сторони обговорили актуальні питання співробітництва з Альянсом у військовій сфері, участь військових моряків в операціях під проводом НАТО, зокрема, в антипіратській операції “Океанський щит”, визначили подальші напрями та ефективні форми військового співробітництва.
У переговорах також взяли участь директор Офісу зв’язку НАТО в Україні Марчін Кожіел, спіробітники Департаменту з питань політики та безпеки МС НАТО, представники Міністерства закордонних справ України в Криму та Командування Військово-Морських Сил Збройних Сил України.
Високоповажних гостей ознайомили зі станом та перспективами реформування та розвитку вітчизняного флоту, розповіли про участь українського флоту в операціях з підтримання миру та безпеки, довели основні процеси щодо професіоналізації ВМС України та загальну систему підготовки особового складу.
Віце-адмірал Сергій Єлісєєв подякував представникам НАТО за значну увагу, яка приділяється вищим керівництвом Північноатлантичного Альянсу до українського флоту, зокрема, щодо підготовки українських активів до участі у міжнародних навчаннях та інших заходах в рамках виконання Концепції оперативних можливостей.
Своєю чергою, Посол Трасивулос Стаматопулос подякував Україні загалом та ВМС України зокрема, за значний внесок у морських операціях НАТО “Океанський щит” і “Активні зусилля” та привітав з успішною операцією, яка була проведена корабельним з’єднанням НАТО, завдяки зусиллям українського фрегату “Гетьман Сагайдачний” щодо попередження нападу на торгівельний корабель в районі Аденської затоки.
Також, в рамках візиту у Севастополь гості відвідали з екскурсією Національний заповідник “Херсонес Таврійський”.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , , , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру