Губернатор Черкащини не проти, щоб у обласному центрі був пам’ятник УПА

Дата: 07.11.2013
Автор:

Під час зустрічі керівництва Черкащини з представниками різних релігійних конфесій, що відбулася 5 листопада в стінах облдержадміністрації, Митрополит Черкаський і Чигиринський, керуючий Єпархією Автокефальної православної церкви Київського патріархату Іоан запропонував встановити на Площі Слави в Черкасах пам’ятник та викарбувати на ньому сотню імен загиблих черкащан–воїнів УПА.

Голова ОДА Сергій Тулуб зазначив, що встановлення такого пам’ятника можливе в рамках реконструкції Алеї Слави. Незабаром відповідний проект розгляне Вища рада митців області, після чого його буде представлено на розгляд громадськості. “Влада завжди відкрита до діалогу і ми надалі прийматимемо до уваги ваші побажання та зауваження щодо подальшої співпраці, – звернувся голова ОДА до присутніх. – Стосовно всіх пропозицій щодо будівництва чи реконструкції тих чи інших пам’яток, – такі рішення має приймати громада, і якщо буде потрібно – навіть шляхом референдуму на місцевому рівні”. Про це йдеться на офіційному сайті ОДА.

Тобто, формально пропозиція Митрополита підтримана, проте з поправкою на те, що скаже “Вища рада” і навіть загальноміський референдум. Цікава закономірність: коли по всьому місту 9 травня розвішують червоні прапори і пропонують потратити півтора мільйони гривень з міського бюджету на імперську “Георгіївську стрічку” у якості тротуару, чомусь ніхто не пропонує проводити референдум і питати дозволу на це в міської громади Черкас… Без згоди громади і уточнення її думки на Черкащині тільки останнім часом вже перетворено на розритий котлован Гайдамацький став у Холодному Яру, розібрано 200–літню “чумацьку хату” в Моринцях на Звенигородщині, демонтовано пам’ятник Українському жіноцтву та скульптуру Козака Мамая з вареником, що були біля готелю “Росава” в Черкасах… Можливо, нарешті настає час, коли дійсно питатимуть думку фахівців і громади на такі “перебудови”? Хотілося б вірити…

www.pres-centr.ck.ua

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру