Оштрафувавши “Океан Ельзи”, сусідська “фєдєральная міграціонная служба” ризикнула випросити подібне відношення України до російських гастролерів

Дата: 06.11.2013
Автор:

Після російського "наїзду" на Вакарчука може стати гірше "кіркоровим-бєланам" в Україні...

Міністерство культури України готове повернути обов’язкове отримання дозволів для артистів, охочих їздити на гастролі до країни. Про це повідомила прес-служба відомства.

Як відомо, український гурт “Океан Ельзи”, яка виступав з концертом у російському Саратові, оштрафовували за “незаконну трудову діяльність. Однак пізніше хвастливу новину про це з сайту управління Федеральної міграційної служби Росії у Саратові зняли з невідомих причин.

“Міністерство культури готове повернутися до питання унормування гастрольної справи в Україні та повернутись до практики отримання Свідоцтва про проведення гастрольного заходу”, – йдеться у заяві українського відомства.

У Мінкульті нагадали, що зараз митці можуть виступати в Україні без дозволів, однак ще до 2010 року діяла норма, згідно з якою, для цього і українським, і закордонним артистам потрібно було отримати Свідоцтво про проведення гастрольного заходу.

На підставі цих свідоцтв, зазначили у Мінкульті, зокрема, формувався Єдиний банк даних гастрольних заходів, що відбувались в Україні.

“На той час (2008 – 2010 років) в Україні в середньому відбувалось близько 100 гастролей російських виконавців на рік”, – підкреслили у відомстві.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру