У світовому рейтингу добробуту Україна посіла 64 місце

Дата: 29.10.2013
Автор:

Україна посіла 64-е місце в світовому рейтингу добробуту, складеному міжнародною аналітичною організацією Legatum Institute.

У  рейтингу оцінювали 142 країни. Крім базових економічних показників, вчені аналізували стан освіти й охорони здоров’я, рівень безпеки, особистої свободи, якість державних послуг і те, чи в країні легко займатися підприємництвом та інноваціями.

Найвищу оцінку Україна отримала за освіту (31-е місце), найнижчі – за рівнем особистої безпеки (107-е) і якістю державного управління (121-е).

У дослідженні зазначається, що 76% українців вважають, що корупція у бізнесі і владі є широко розповсюдженою. 90% заявляють, що можуть розраховувати на інших у разі потреби.

Перше місце в рейтингу вже п’ятий рік поспіль посідає Норвегія, за нею йдуть Швейцарія, Канада, Швеція. Замикає першу п’ятірку Нова Зеландія. США посідають 11-е місце.

Деякі країни колишнього Радянського Союзу посіли відносно високі позиції в індексі. Крім України це Казахстан, Білорусь, Росія, Узбекистан.

Замикають рейтинг африканські країни: Демократична Республіка Конго, Центральноафриканська Республіка і Чад.

Минулого року Україна в цьому рейтингу була на 71-й позиції, а в 2011-му – на 74-му місці. Загальна тенденція України з 2009 року – негативна. Вона скотилася з 63-го місця. Частково це зниження експерти пов’язують і з тим, що в 2010 році до рейтингу додали ще 32 країни, три з яких посіли місця над Україною.

Радіо Свобода

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags:



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру