У Нікополі на Дніпропетровщині козаки відстояли збереження цінностей Січі у краєзнавчому музеї

Дата: 24.10.2013
Автор:

Біля стін Дніпропетровської облдержадміністрації близько 50 козаків влаштували пікет, протестуючи проти передачі козацьких цінностей із краєзнавчого музею Нікополя (Дніпропетровська обл.) Свято-Преображенскому собору Української православної церкви Московського патріархату.

Козаки обурилися тим, що цінності, які були врятовані після розгрому Січі російською імператрицею Катериною II, збиралися передати церкві Московського патріархату – один із народних депутатів від Партії регіонів зажадав передати церковні цінності з козацької церкви у Свято- Преображенський собор Нікополя.

Директор Нікопольського краєзнавчого музею Олександр Кушнірук заявив, що предмети, які пропонують передати церкві, не мають ніякого відношення до Свято-Преображенському собору, тому не потрапляють під закон про повернення культурних цінностей.

“Ми вже передали цьому Свято-Преображенському собору більше 150 предметів, які колись належали цьому собору. Предмети з козацької церкви ніколи не перебували у Свято-Преображенському соборі і не мають до нього відношення”, – розповів Кушнірук.

З учасниками акції зустрівся голова Дніпропетровської облради Євген Удод, який пообіцяв козакам, що цінності краєзнавчого музею передаватися церкві не будуть.

www.korrespondent.net

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру