«Карпатська Січ» вшанувала пам’ять воїнів УПА вишколом поблизу Ужгорода

Дата: 19.10.2013
Автор:

Активісти спортивно-патріотичної організації «Карпатська Січ» провели запланований одноденний вишкіл для патріотично налаштованих юнаків та дівчат віком до 18-ти років, який був присвячений дню українського козацтва, дню створення Української повстанської армії. Армії, яка в 1942 році кинула виклик двом тоталітарним імперіям задля захисту українського народу.

Пам’ятаючи подвиги українських «лицарів духу» не так давнього минулого, було вирішено вишколити молодь задля продовження традицій захисту українського народу. Не зважаючи на несприятливі погодні умови зібралося два десятки молодих закарпатців, що пройшли свій перший вишкіл разом з січовиками.

Члени «Карпатської Січі» провели лекцію про історію створення і діяльність УПА, зокрема про військові дії і шлях в Європу воїнів УПА через Закарпаття, провели теренові ігри, змагання лава на лаву, уроки з прицільного кидання ножів, позмагались в спарингах, показали свої навички у стрільбі з пневматичної зброї тощо. Також січовики навчили юнацтво основам виживання в дикій природі, допомогли оволодіти навичками маскування та багато чого корисного.

Головна мета вишколів – загартувати українську молодь в дусі патріотизму і відданості власному народові. Бо доки в Українській Державі існуватимуть молоді загартовані духом і тілом українці, які незважаючи на всі труднощі й небезпеки були готові положити і душу й тіло за свободу своєї Батьківщини – доти і існуватиме українська нація.

www.zaholovok.com.ua

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру