Українські танки “Оплот” вирушають на Таїланд

Дата: 15.10.2013
Автор:

Танкобудівна галузь України піднімає голову! У вівторок на харківському заводі імені Малишева презентували перші серійні танки ” Оплот”, виготовлені для Королівства Таїланд.

Після невеликої демонстрації бойові машини відправили на полігон в Чугуїв. Через кілька тижнів туди прибудуть іноземні замовники, щоб подивитися на танки у дії.

До нового року бойові машини будуть відправлені на нову батьківщину , а покищо на базі КБ “Морозова” проходять навчання 32 тайських військовослужбовці, яким вдома належить працювати з новою для них технікою.

Вартість контракту, який передбачає виготовлення 49 танків “Оплот”, становить близько $ 200 мільйонів, вже в березні Таїланд має отримати ще 10 машин.

До речі. Саме з танками “Оплот” пов”язаний курйоз дворічної давності. На срібних рублях серії “Вооружонниє Сіли Россійской Фєдєраціі”, виготовлених Центробанком Росії у 2011 році на монеті “Танковиє войска” відчеканили зображення українського танка “Оплот”. Дизайнерам, які не дуже розбираються в техніці, просто сподобалися обриси бронемашини, виробленої в Україні…

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру