Програш «русского вітязя» українцеві у Москві збурив емоції…

Дата: 09.10.2013
Автор:

Під час бою Кличко-Повєткін транслювалося відео, відзняте лише російськими телеоператорами – Москва скористалася правами приймаючої сторони. Зрештою, і телеглядачі в Україні могли бачити переважно російські прапори, російських «зірок» у залі, а ще – слухати дике і виття  «Саша, бєй!», поки Саша ніяк не міг отямитися від коротких і регулярних стусанів українця – знаменитих джебів Кличка. Ні якість співу нашої Джамали, ні істерики чужих вболівальників не змогли зіпсувати враження від чистої перемоги Кличка…

«Густий заміс націоналізму , під який виходив на ринг Повєткін, можливий тільки при повній впевненості у перемозі. Як неймовірно безглуздо тепер все це ( кольчуги , мечі, «онуки Сварога» , гімн Кобзона – Михалкова, Сєчін , Розенбаум, Валуєв і Ко на трибунах і т.д.) виглядає після такої беззубої і бездарної поразки, якої завдав «Русскому вітязю» навіть не геній боксу , а просто добре тренований , спокійний і сильний професіонал!» Ці насмішкуваті слова про поразку російського боксера Повєткіна від українця Володимира Кличка не від українського вболівальника. Це – цитата зі сторінки у мережі «Фейсбук» сказаного видатним економістом, колишнім віце – прем’єром російського уряду Альфредом Кохом.

” Як чудово було те , що Кличко не став грати в цю гру і вийшов під якийсь англомовний напівреп. І як дівчина , одна, без гецаючого міддю оркестру, співала те, що  стало пророчим : ” … І покажем, що ми, браття, козацького роду». І показали!” – підкреслив Кох.

Глава російської партії ” Громадянська ініціатива ” Андрій Нечаєв на своїй сторінці у «Твіттері» теж констатує, що ” Сєчін, Кобзон, Михалков та інші пафосні глядачі не змогли спонукати Повєткіна проявити хоча б краплю різноманітності…Повна поразка!.. Нуднішим і безнадійнішим від бою Повєткіна був тільки з’їзд «Єдіной Россіі “.

Любителі спорту в Україні нині часто згадують переможний 2008 рік, коли у футбольній Лізі чемпіонів київський клуб «Динамо» розгромив московський «Спартак» з рахунком 8:2, а той же Володимир Кличко переміг у Нью-Йорку іншого російського боксера-чемпіона  Султана Ібрагімова. Просто шуму тоді було менше, бо Султанова ніхто «русскім вітязєм» не називав, і бився він у «нехорошому» американському Нью-Йорку, а не на «зємлє Сварога» у Москві.

” Росіяни просвистіли перемогу Кличка , як Путін просвистів Україну Європі … Мораль бою Кличко – Повєткін : пафос укупі з виспівуванням патріотичних пісень не переможе раціональний розрахунок і силу. Амінь” , – категорично заявив політолог Юрій Романенко.

Після перемоги Кличка в Інтернеті – маса “фотожаб” на тему поєдинку…

Надивившись на бокс, російська «зірка», донька колишнього мера Петербурга Ксенія Собчак посміялася над помпезним виходом «русского витязя» на ринг і його безславним програшем: «Коли ж ми вже зрозуміємо, що не достатньо вишити золотом «вітязь» на труселях?..»

Поразка, отримана найкращим російським боксером від українця Володимира Кличка, співпала в даті з іншим «золотом на труселях» – помпезним відкриттям Олімпійських ігр в Росії. Президент РФ Володимир Путін особисто дав старт естафеті XXII зимових ігр 2014 року.

Путін поважно вийшов з воріт Спаської вежі Кремля і пройшов по Червоній площі до сцени, куди Олімпійський вогонь був доставлений спеціальним кортежем з двохсот байкерів на чолі з Алєксандром Залдостановим на псевдо «Хірург» – з аеропорту, куди вогонь привезли літаком з грецьких Афін.

На площі запалили чашу, після чого факелоносці понесли вогонь територією Кремля. Пізніше з’ясувалося, що олімпійський факел потух у стінах Кремля і його заново підпалив звичайною  запальничкою один з кремлівських охоронців…

Андрій КРАВЕЦЬ, “Прес-Центр”

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , , , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру