МЗС України закликає Чорноморський флот РФ узятися за розум і дотримуватися українського і міжнародного законодавства

Дата: 09.10.2013
Автор:

Міністерство закордонних справ України закликає Чорноморський флот Росії неухильно дотримуватися і поважати законодавство України. МЗС відомо про випадки оснащення ЧФ РФ новим озброєнням.

Про це повідомив директор департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ Євген Перебийніс.
“Розуміємо, що функціонування на території України такого складного механізму, як Чорноморський флот, може стикатися з позаштатними ситуаціями. Проте звертаємо увагу російських військовослужбовців, які несуть службу в підрозділах Чорноморського флоту Росії на території, підкреслюю, дружньої держави Україна, на необхідність неухильного дотримання та поваги до її законодавства”, – сказав він.
Перебийніс підкреслив, що Україна неодноразово акцентувала увагу на тому, що готова вести переговори з Росією на всі гострі та наболілі теми.
Зокрема він також поінформував, що обидві сторони постійно працюють над удосконаленням чинної двосторонньої договірно-правової бази, яка має відношення до принципів та умов тимчасового перебування Чорноморського флоту Росії на території України.
Також він сказав, що Україна виступає з позиції конструктивності, взаємоповаги і врахування національних інтересів.
Крім цього, Перебийніс зазначив, що МЗС відомі випадки поповнення новими видами військової техніки Чорноморського флоту Росії.
“Нам відомі випадки, про які йдеться у статті “Дзеркала тижня”. У кожній ситуації МЗС здійснювало необхідні політико-дипломатичні заходи”, – сказав Перебийніс, коментуючи агентству “Інтерфакс- Україна” інформацію, що з’явилася у номері видання “Дзеркало тижня. Україна” від 5 жовтня щодо випадків перевезення військовослужбовцями ЧФ РФ нового озброєння.
За інформацією ЗМІ, з початку 2013 року, Росією було здійснено кілька спроб поповнення Чорноморського флоту новими видами військової техніки.
Нагадаємо, раніше видання ZN.UA повідомило, що Москва по-своєму вирішує питання модернізації ЧФ, не звертаючи уваги на позицію Києва і порушуючи базові українсько-російські угоди щодо військово-морської бази Росії.
За матерiалами: Українські новини, Інтерфакс-Україна

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру