Думка експерта: інформаційна війна з боку Росії загострюється

Дата: 03.10.2013
Автор:

Інформаційна війна між Україною і Росією триває з моменту здобуття Україною незалежності ; напередодні саміту Україна – ЄС спостерігається її ” загострення” . Таку думку в ході прес -конференції на ” Оглядачі ” висловив заступник директора Агентства моделювання ситуацій Олексій Голобуцький.
“Всі ці коливання для мене означають тільки одне: Росія не веде цілеспрямованої аналітичної роботи стосовно України , а розглядає Україну як певну провінцію , яка так чи інакше буде перебувати в орбіті її геополітичних інтересів” , – сказав він.
У цьому контексті він зауважив , що іноді дії РФ по відношенню до України носять відверто “дурний ” характер. ” Бачачи , як Росія відносно грамотно чинить з тією ж Сирією , ти розумієш , що стосовно близькосхідної проблеми працює безліч інститутів , працюють серйозні вчені , серйозні дослідники , серйозні експерти , а щодо України , судячи з усього , експертами виступають або співробітники ФСБ , які просто приїжджають сюди , щоб дешевше відпочити , або наші колеги- експерти , які просто за гроші втирають окуляри ” , – констатував Голобуцький.
За прогнозами експерта , інформаційна війна триватиме. “Підстав для того , щоб Росія порозумнішала і змінила свою тактику , немає , тому що для цього потрібна інформація , потрібна об’єктивна точка зору” , – заявив Голобуцький.
У цьому контексті він закликав українців не ображатися на російську владу – ” вона діє в рамках того , чим її годують, і тієї обстановки , яку сама створила – необ’єктивності і зашореності ЗМІ”.
Нагадаємо , раніше ” Оглядач” оприлюднив точку зору іншого експерта, Дениса Богуша – про те , що держава Україна, зокрема через такі структури як МЗС та СБУ повинна активно і вчасно реагувати на інформаційні атаки з боку РФ.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags:



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру